Trenta persones de 12 països diferents participen en el Campus universitari de la llengua catalana que se celebra a Escaldes-Engordany
Trenta estudiants de català provinents de dotze països del món han arribat al país per participar en el XXIV Campus Universitari de la llengua catalana, que enguany se celebra per segon cop a Escaldes-Engordany. L’objectiu del campus és continuar formant els participants en la llengua oficial del país i donar a conèixer la història, la vida i la societat del Principat.
Durant una setmana, l’alumnat, d’entre 18 i 52 anys, rebrà classes de català als matins i a les tardes efectuaran visites a diversos equipaments històrics i culturals, com ara una xerrada sobre l’art romànic andorrà, una sortida guiada a Ràmio o l’assistència a l’espectacle Il·lu del Cirque du Soleil.
El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, han rebut aquest dilluns els professors i els alumnes participants, originaris d’Alemanya, Espanya, França, Hongria, Itàlia, Mèxic, Polònia, el Regne Unit, República Txeca, Rússia, Ucraïna i Xile.
El ministre Ladislau Baró ha destacat que el Campus contribueix “a difondre el català com a llengua viva, oberta i plural”, a més de reforçar els vincles entre les institucions que col·laboren en aquest projecte, “que té una llarga trajectòria i una gran projecció”.
Per la seva banda, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha afirmat que “és un orgull per a Escaldes-Engordany acollir estudiants d’arreu del món que comparteixen l’interès per la llengua catalana i la cultura andorrana, i poder-los ensenyar la nostra parròquia i el nostre país”.
El Campus universitari de la llengua catalana
El XXIV Campus universitari de la llengua catalana va inaugurar-se formalment la setmana passada a Girona i ahir els estudiants van arribar a la parròquia escaldenca, encarregada d’acollir-los en aquesta ocasió. Aquest serà el darrer any que la seu central del campus se situarà a Escaldes-Engordany, ja que cada dos anys els estudiants s’allotgen a una parròquia diferent i el comú corresponent col·labora a través de la subvenció d’algunes de les activitats que realitzen els assistents al Campus.
Aquesta iniciativa va néixer l’any 2002 gràcies al suport dels governs d’Andorra i de les Illes Balears. L’any 2003, l’Institut Ramon Llull s’hi va afegir com a organitzador conjuntament amb el Govern d’Andorra.