El Comú d’Escaldes-Engordany realitzarà un estudi per conèixer els beneficis de l’aigua termal

El Comú d’Escaldes-Engordany ha encarregat un estudi per avaluar els beneficis de l’aigua termal de la parròquia. En concret, es vol avaluar els efectes de les aigües termals d’Escaldes-Engordany sobre la pell, la circulació sanguínia, la sensació de pesadesa en els membres inferiors i el benestar psicològic en la població adulta. La cònsol major, Rosa Gili, ha indicat que “sempre s’han reconegut els beneficis de l’aigua termal però el nostre objectiu és buscar un suport més científic, que ens permeti revifar el turisme termal”. En aquest sentit ha afegit que “tenim la sort de tenir aigua termal a Escaldes-Engordany, amb el seu potencial per al benestar i també com a reclam per al turisme de salut”.

L’assaig, dirigit pel doctor Efrem Gómez, es farà durant 6 setmanes i hi participaran una cinquantena de persones, que es dividiran en dos grups

L’estudi el dirigirà el doctor Efrem Gómez, especialista en angiologia i cirurgia vascular, juntament amb un equip de professionals sanitaris del país. Es tracta d’un assaig clínic aleatoritzat, controlat i creuat, que durarà 6 setmanes. En total participaran una cinquantena de persones que es dividiran en dos grups. Les primeres dues setmanes, un dels grups farà el tractament amb l’aigua termal i l’altre amb aigua normal. Després descansaran dues setmanes i passat aquest temps s’intercanviaran: els que havien fet el tractament amb aigua termal ho faran amb la normal i a la inversa. Gómez ha agraït “l’aposta per la salut i la recerca” per part del Comú i ha destacat que l’estudi vol “posar en valor el potencial que poden tenir les aigües termals d’Escaldes-Engordany”.

L’objectiu de l’estudi és donar a conèixer les propietats del termalisme escaldenc i revifar el turisme termal 

L’estudi es farà en col·laboració amb l’hotel Roc Blanc, que cedirà les seves piscines d’aigua termal per poder realitzar les proves. Els impulsors del projecte preveuen que la cerca dels voluntaris participants s’allargui durant el mes de maig, per tal de poder començar l’assaig cap al juny. Així, entre juny i juliol es durien a terme les fases de l’estudi i cap a l’agost o setembre es tindrien ja els resultats. Paral·lelament, el Comú també ha encarregat una analítica per conèixer la composició de l’aigua termal escaldenca, ja que les propietats són diferents en cada indret. Gómez ha apuntat que la cerca de participants es farà a través de les consultes dels especialistes, però també està oberta a la població que hi estigui interessada. Posteriorment, els responsables de l’estudi faran una selecció en base a criteris mèdics dels possibles participants.