El Comú d’Escaldes-Engordany fomenta la inserció laboral dels joves del Programa Fent Camí

El Comú d’Escaldes-Engordany ha rebut la visita dels joves que formen part del programa prelaboral Fent Camí, una iniciativa impulsada per la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM) i que va dirigida a joves d'entre 16 i 21 anys amb l'objectiu d'acompanyar-los en el seu procés d’inserció laboral, oferint-los oportunitats d'aprenentatge pràctic en entorns professionals reals. Cal dir, que tots aquests joves tenen una resolució favorable per part de la CONAVA i, alhora, es troben dins el programa prelaboral del Centre de Formació Professional d’Aixovall.

Els participants de la iniciativa impulsada per la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell coneixen les feines de l’àrea de jardineria, manteniment d’esports i oficina de turisme

Durant el matí, tots els participants han pogut conèixer de primera mà les feines que es fan al departament de jardineria, manteniment d’esports i a l’Oficina de Turisme. Aquestes visites han de permetre als interessats explorar diferents àmbits laborals, observar el treball que s'hi realitza i valorar si aquestes àrees professionals són del seu interès. Els joves podran decidir si els agradaria continuar la seva experiència formativa en algun d'aquests departaments mitjançant unes pràctiques professionals, que es durien a terme després de les vacances de Tots Sants. Les pràctiques tenen una durada màxima de quinze dies i una dedicació de fins a quatre hores diàries. D'aquesta manera, els joves tindran l'oportunitat de viure una experiència laboral que els ajudarà a consolidar les seves habilitats, adquirir nous coneixements i, sobretot, definir millor el seu camí professional.

La col·laboració entre el Comú d'Escaldes-Engordany i la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell reforça el compromís de la parròquia amb la inclusió social i el suport a la joventut, brindant-los oportunitats per construir el seu futur en un entorn de treball proper i enriquidor.