La font del projecte Caldes ja llueix a la placeta del Madriu envoltada d’aigua termal

L’escultura monumental del projecte Caldes ja llueix a la placeta del Madriu plena de colors i envoltada d’aigua termal. Aquest matí, els cònsols escaldencs, Rosa Gili i Quim Dolsa, han posat en marxa la font acompanyats dels consellers del comú i d’altres autoritats que s’han desplaçat fins a la part històrica de la parròquia per veure l’estructura principal de l’obra de Javier Balmaseda. La cònsol major ha destacat que es tracta de la “cirereta” del projecte i que “estem convençuts que tota l’actuació que s’ha fet a la zona ajudarà a dinamitzar aquesta part”. En aquest sentit, Rosa Gili ha recordat que es va optar per un projecte “rupturista” que posa en valor “l’aigua termal perquè som la parròquia de l’aigua” i fa un homenatge al que va ser al motor de la primera indústria hotelera del país. De fet, els assistents ja han pogut gaudir de l’aigua de la font i posar els peus a l’aigua termal.

"L’obra de Javier Balmaseda i l’embelliment de la zona encara la recta final de les accions per dinamitzar la zona històrica de la parròquia"

Amb la posada en marxa de la font, el projecte Caldes, que té com a objectiu revitalitzar la part històrica de la parròquia, encara el darrer tram de les obres. S’està treballant encara amb la reforma de la Font del Roc del Metge i en l’anivellament de la carretera amb la placeta des de l’alçada de l’hotel Carlemany fins més avall de la font. S’aprofitarà també per embellir els voltants del Pont de la Tosca. Per tant, bona part del projecte quedarà ja enllestit aquest estiu i els darrers detalls es preveu que es puguin acabar al setembre.

Així mateix, part del darrer tram de l’avinguda Carlemany ja està obert per als vianants. Faltarà l’últim tros, just davant de la plaça de l’Església, que resta pendent per les obres del pàrquing i la plaça que es farà també a la zona. Així mateix, l’oficina de turisme ja ha obert les portes al local de la plaça Santa Anna. Tot plegat, juntament amb la borda de Cal Paleta i les altres compres que s’han fet a la zona, així com l’Espai Caldes, vol revalorar la part històrica de la parròquia per retornar-li el protagonisme que va tenir fa anys.