La Vall del Madriu torna a acollir el projecte de voluntariat jove impulsat per la UNESCO

Ràmio acollirà, un any més, del 19 al 31 d’agost, als participants del projecte de voluntariat El patrimoni mundial andorrà en mans dels joves, la proposta andorrana que la UNESCO ja va escollir l’any passat perquè entrés a formar part de la campanya Construir el futur. Una iniciativa que forma part del projecte internacional sobre voluntariat pel patrimoni mundial que impulsa l’organisme. Enguany, a més, la iniciativa queda emmarcada dins les activitats que commemoren el 20è aniversari de la declaració de la Vall del Madriu-Perafita-Claror com a Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO.

Durant aproximadament dues setmanes, els 10 joves participants (8 internacionals i 2 andorrans) d’entre 18 i 30 anys s’instal·laran entre Ràmio i la Farga amb l’objectiu de desenvolupar el contingut del programa que ja va dissenyar l’any passat el Comú d’Escaldes-Engordany. En aquest sentit, el projecte centrat en la Vall del Madriu-Perafita-Claror es recolzarà sobre tres potes: aprenentatge i treball, educació i comunicació.

"Un total de 10 joves (8 internacionals i 2 andorrans) s’instal·laran entre Ràmio i La Farga on realitzaran un taller de pedra seca."


La primera d’elles, la d’aprenentatge i treball, és la que presenta la principal novetat d’enguany. L’activitat estarà centrada en La Farga. Així, els joves participants es concentraran durant cinc dies a La Farga del Madriu on realitzaran un taller formatiu i pràctic de pedra seca que anirà a càrrec d’un membre del Comú. A més, els participants també coneixeran, gràcies al vessant educatiu del projecte, la història que amaga darrere la Farga a través de les xerrades que es desenvoluparan al voltant de la mateixa.

Finalment, el component d’educació i comunicació consistirà en un taller de foto i vídeo amb el mòbil perquè els deu voluntaris creïn contingut sobre la seva experiència amb el projecte i el comparteixin a través de les seves xarxes socials. El mateix material el compartirà la UNESCO pels seus canals.

"El projecte es recolza sobre tres components: l’educatiu, el treball i l’aprenentatge, i la comunicació."


L'objectiu de tot plegat implica donar a conèixer un indret declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat a escala internacional i posicionar-lo com a destí d’interès turístic i, sobretot, sensibilitzar els joves cap a projectes de restauració i preservació. Cal dir, que les dues places que poden ocupar els andorrans encara estan disponibles. En aquest sentit, els joves del país interessats a formar part del projecte poden fer la seva inscripció enviant un correu electrònic a cyrille.ferrandis@e-e.ad o borda.ramio@e-e.ad.