Al voltant de 6.000 espectadors gaudeixen del 40è Festival Internacional de Jazz

Escaldes-Engordany ha tancat, aquesta nit, el 40è Festival Internacional de Jazz fent un balanç molt positiu. Durant els vuit dies de festival (del 4 a l’11 de juliol) al voltant de 6.000 persones han gaudit de les diverses actuacions programades, demostrant l'alt interès i l'atractiu que el jazz continua tenint per al públic andorrà i visitant.

 

 

El festival ha comptat amb una programació variada i de qualitat, amb artistes de renom internacional que han aportat una riquesa musical i una diversitat estilística encomiable. Tant és així, que l’afluència de públic en els concerts de pagament, els celebrats al Prat del Roure, han tingut un 85% d’aforament de mitjana. Així, d’entre els quatre concerts que requerien entrada, el de Toquinho & Camila Faustino ha estat el més concorregut amb més de 600 persones. Alhora, les Jam sessions posteriors a les actuacions de la sala del Prat del Roure han aplegat també al voltant de 600 espectadors, que han pogut gaudir de la improvisació mentre menjaven o prenien una copa.

 

"Toquinho & Camila Faustino concentra al Prat del Roure més de 600 espectadors,
  el concert de pagament amb més entrades venudes"

 

Les altres accions programades al voltant del 40è Festival, com el Jazz al carrer i el Més Jazz, també han tingut una bona resposta per part del públic. Així les actuacions a la plaça Coprínceps han concentrat a més de 2.300 persones, una xifra que representa un augment en comparació a l’any passat, gràcies també a les bones condicions meteorològiques. Alhora, els concerts sota el format Més Jazz han aplegat fins a 440 espectadors que no s’han volgut perdre, per exemple, l’actuació de l’ONCA acompanyant la veu de Carme Canela, que s’ha dut a terme aquesta nit i que ha clausurat el la 40a edició del Festival recuperant el disc Cravo e Canela enregistrat ara fa 25 anys.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha mostrat la seva satisfacció per l'èxit de l’esdeveniment i per la repercussió nacional i internacional que ha tingut, i ha avançat que el Comú seguirà apostant pel Festival de cara a futures edicions. En aquest sentit, ha recordat que s’han fet concerts per a tots els gustos i s’ha apropat la cultura a tothom.

 

"Una seixantena de comerços i restaurants de la parròquia
  s’adhereixen com a Establiment Amic"

 

La cònsol major també ha agraït la col·laboració i implicació de la seixantena de negocis que s’han adherit a l’esdeveniment com Establiment amic, que enguany s’ha recuperat amb la voluntat d’involucrar el comerç local i potenciar l’economia de la parròquia. Així, Gili ha reivindicat el jazz com un motor de dinamització econòmica i social. Finalment, la mandatària comunal ha tornat a agrair la col·laboració de l’Ambaixada Espanyola i Francesa, així com la implicació dels patrocinadors principals amb Andorra Turisme i Morabanc i de tots els col·laboradors del Festival.

 

Descarrega't les fotos del jazz