Els catalans Stay Homas i Vicco seran els concerts estrella de la Festa Major d’Escaldes-Engordany

 

DESCARREGA'T AQUÍ EL PROGRAMA

La cònsol major del Comú d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el president de la Unió Pro-turisme, Jaume Ambor, han presentat, aquest matí, els actes de la Festa Major 2024, que arriba plena d’activitats per a tots els públics. El programa inclou actes tradicionals, animacions, gastronomia, torneigs i exhibicions esportives, activitats pels més petits, balls de tarda i nit i concerts que tindran lloc per diferents punts de la parròquia del 24 al 27 de juliol.  

El plat fort de la Festa Major 2024 arribarà els dies 26 i 27 de juliol amb les actuacions del trio musical català Stay Homas (divendres 26 de juliol) i de la catalana Vicco (dissabte 27 de juliol). Ambdós concerts tindran lloc a l’aparcament dels Veedors (a partir de les 00.30 h). De fet, l’actuació de Vicco clourà una jornada festiva que estarà precedida pel tradicional castell de focs (22.30 h).

No obstant això, el primer acte que s’emmarca en la Festa Major serà el dissabte 20 de juliol. L’esdeveniment, obert al públic i amb entrada gratuïta, anirà a càrrec de l’Esbart Santa Anna i se celebrarà al Prat del Roure. Ara bé, qui marcarà el tret de sortida de la Festa Major d’enguany serà el tradicional repic de campanes i la traca que es farà sentir durant la tarda de dimecres 24 de juliol (18.00 h). Acció que donarà pas a la gran trabucada que anirà a càrrec dels trabucaires de la Unió Pro-turisme d’Escaldes-Engordany (UPTEE) i recorreran els carrers de la parròquia per anunciar l’inici de la Festa Major 2024. Els mateixos, juntament amb el pubillatge de la parròquia, acompanyaran la cercavila que passarà per l’Av. Carlemany (a l’alçada del carrer del Picó), c. del Valira, Av. Carlemany, Passeig de l’Arnaldeta de Caboet finalitzant al c. Dels Veedors. Acte seguit, a l’aparcament dels Veedors, es durà a terme l’hamburguesada popular (21.00 h). Posteriorment, al mateix indret, tindrà lloc l’actuació del grup de versions Waikiki i del Dj Montalvo i Mon Dj. El mateix dia també s’inaugurarà el mercat al Passegi Arnaldeta de Caboet (19h) i les Food Trucks, que enguany seran més nombroses. 

Els actes més solemnes i tradicionals se celebraran durant el dijous 25 i divendres 26 de juliol. La missa en honor al patró d’Escaldes-Engordany tindrà lloc dijous 25 de juliol (09.00 h) a la capella de Sant Jaume i una vegada finalitzada, l’UPTEE oferirà un esmorzar als assistents. L’endemà mateix, a l’Església de Sant Pere Màrtir se celebrarà la missa de Santa Anna (12.00 h) en honor a la patrona de la parròquia. Missa que comptarà amb l’assistència de les honorables autoritats, el Pubillatge 2024-2025 i l’Esbart Santa Anna que protagonitzarà el ball tradicional finalitzada la cerimònia a la plaça Santa Anna (13.00 h).

L’aparcament dels Veedors serà l’indret que acollirà les activitats més familiars, com ara, la festa de l’escuma (divendres 26 de juliol) i l’actuació d’animació familiar de Rikus (dissabte 27 de juliol). El mateix indret serà l’escenari dels concerts de tarda i nit en el qual actuaran la formació rumbera El Rumbo i Decantera i el grup de versions Vizuri (dijous 25 de juliol) i Rokyo (divendres 26 de juliol). 

Paral·lelament, cada dia al matí al Prat del Roure es podrà passar una bona estona jugant al futbolí humà, futbol diana, jocs de fusta i fent passar la calor remullant-se pel tobogan aquàtic gegant (caldrà portar banyador). També es desenvoluparà un torneig de pàdel per a pares i fills, mares i filles, tiets/es i nebots/des a les pistes de Caldea (divendres 26 de juliol). Un torneig que requereix fer inscripció prèvia a www.unioproturisme.com. Alhora, es comptarà amb una exhibició de taekwondo (dissabte 27 de juliol). Les activitats de zumba i ioga i al carrer a càrrec de Tamara Martos i Albina Furman (dissabte 27 de juliol) també seran presents dins la programació esportiva de la Festa Major d’Escaldes-Engordany 2024.