1 / 1

El projecte Caldes encara el tram final de les obres

Els operaris han començat a instal·lar aquest matí l’escultura monumental del projecte Caldes a la placeta del Madriu. Es tracta de l’estructura principal de l’obra de Javier Balmaseda, a la qual ara caldrà posar tota la instal·lació elèctrica, les aixetes i les banyeres per tal que ragi l’aigua termal. 

Paral·lelament, també s’està treballant amb la reforma de la Font del Roc del Metge i s’anivellarà la carretera amb la placeta des de l’alçada de l’hotel Carlemany fins després de la font. Per poder fer aquests treballs, s’ha tallat una part de la carretera, de moment el carril de baixada, i es donarà pas alternatiu. Un cop finalitzat aquest costat de la carretera, es començarà a treballar amb l’altre i també es donarà pas alternatiu per tal de no tallar del tot en cap moment la circulació. Al mateix temps, a principis de juliol també es procedirà a començar les obres per millorar i embellir l’entorn del Pont de la Tosca. 

Les previsions són que bona part del projecte estigui ja enllestit a l’estiu i que els darrers detalls puguin acabar-se de cara al setembre. 

El projecte vol revalorar la part històrica de la parròquia fent un homenatge a l’aigua termal, motor de la primera indústria hotelera del país. I juntament amb l’Espai Caldes, l’aparcament i la plaça de l’Església i el darrer tram de l’avinguda Carlemany per a vianants, ha de revitalitzar tota la part alta d’Escaldes-Engordany i retornar-li el protagonisme que va tenir fa anys.