L’Arxiu Històric organitza diferents activitats per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

L’Arxiu Històric d’Escaldes-Engordany organitzarà diverses activitats per a tots els públics el pròxim dimecres 5 de juny en motiu del Dia Internacional dels Arxius que se celebra el 9 de juny. Les iniciatives programades consistiran a fer dues visites guiades a l’Arxiu Històric (10.00 – 12.00 hores) i celebrar la xerrada 'Isabelle Sandy: memòria, història i mite' que anirà a càrrec de Carles Sánchez, autor d’Èpica i història: l’Andorra d’Isabelle Sandy.

La voluntat de dedicar una xerrada al voltant de l’escriptora i periodista francesa Isabelle Sandy s’explica perquè l’Arxiu Històric d’Escaldes-Engordany custodia un fons documental, bibliogràfic i fotogràfic de la mateixa que també és l’autora de l’Arièja que conegué Andorra. Així, la ponència recorrerà pels principals documents als quals es poden acudir per conèixer la figura de Sandy i la seva obra sobre Andorra.

L’objectiu del Dia Internacional dels Arxius, que es commemora cada 9 de juny, és donar a conèixer la riquesa documental d’aquestes instal·lacions i fer reflexionar a la ciutadania sobre la importància de preservar la memòria col·lectiva.

Cal afegir que per a poder participar en qualsevol de les activitats programes pel pròxim dimecres 5 de juny s’ha de fer una reserva prèvia trucant al 890 861 o bé enviant un correu electrònic a arxiu@e-e.ad.