L’Espai Caldes reobre amb l’objectiu de ser un punt essencial per revitalitzar la part alta de la parròquia

L’Espai Caldes torna a cobrar vida després d’haver estat poc més d’un any inoperatiu per obres. Durant aproximadament aquests quinze mesos de tancament, la instal·lació s’ha sotmès a un seguit de treballs de reforma que han de permetre convertir l’Espai Caldes en un punt d’interès d’Escaldes-Engordany. La inauguració de l’espai reformat és un dels primers passos essencials per retornar el protagonisme que havia tingut la zona històrica de la parròquia anys enrere.

En el discurs d’inauguració, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha manifestat que els treballs que s’han fet a l’Espai Caldes, juntament amb l’obra de Javier Balmaseda que li dona la benvinguda als voltants, són “una aposta clara del Comú a favor de la cultura” afegint que amb ambdues accions “s’aconsegueix unir l’art i l’urbanisme”. Gili ha ressaltat que la d’avui és una actuació que forma part d’un projecte més global i ambiciós que marcarà “un abans i un després” a la parròquia. En aquest sentit, ha recordat que el projecte per transformar la part alta inclou, a part del projecte Caldes i la reforma de l’Espai Caldes, el nou aparcament de la plaça de l’Església, que dotarà la zona d’un centenar de places soterrades i d’un espai públic a sobre per al gaudi de la població, i més espai a la plaça Santa Anna amb la reubicació de l’oficina de turisme. El darrer punt fort de les accions per revitalitzar la zona engloba la transformació de l’últim tram de l’avinguda Carlemany en zona per a vianants, una acció que permetrà que tant la població com els visitants s’arribin fins a la part alta per descobrir una part important de la història d’Escaldes-Engordany.

La reobertura de portes de l’Espai Caldes s’ha fet amb la inauguració de l’exposició DES-CONNECTATS, de l’artista andorrà Àngel Calvente, que es podrà visitar des d’avui i fins al 6 de juliol. L’exposició repassa la seva trajectòria en les disciplines de la pintura i de l’escultura entre els anys 2014 i 2023, un període de temps en què Calvente ha manifestat la seva visió sobre el canvi d’hàbits en la comunicació en l’era digital i la desafecció de la humanitat vers l’entorn natural que l’envolta.

Descarrega't el catàleg de l'exposició