El CAEE acull una mostra sobre l’obra gràfica de Matisse

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acull fins al 2 de març del 2024 una exposició dedicada al pintor, escultor, dibuixant i gravador Henri Matisse. La mostra recull 70 peces de l’obra gràfica de l’artista i es centra en l’última etapa de la seva vida.

Matisse és un dels grans artistes de la història de l’art del segle XX i és un dels representants de les primeres avantguardes. A l’exposició es pot veure el resultat de les seves experimentacions innovadores com són el collage o la pintura amb tisores. A més hi ha les 20 peces de la sèrie Jazz, un tema que vincula l’obra de l’artista amb Escaldes-Engordany, territori de jazz. Aquestes obres van ser creades durant la Segona Guerra Mundial, quan ell va seguir representant la felicitat i la natura humana malgrat el context.

A l’entorn de la mostra s’han organitzat diferents activitats paral·leles orientades a tots els públics. Entre elles destaca un taller per a infants de collage i paper tenyit, una tècnica que utilitzava Matisse.

El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, ha remarcat que el repte és superar el nombre de visitants de l’exposició ‘Japó. Una història d’amor i guerra’, que va registrar prop de 6.000 persones. De la seva banda, el cònsol menor, Quim Dolsa, ha destacat que l’exposició i les activitats que s’han organitzat al seu entorn són totes gratuïtes al mateix temps que ha afirmat que invertir en cultura és invertir en el benestar de la població.

 

Descarrega el fullet aquí.