Escaldes-Engordany inicia el tractament contra la processionària del pi

Escaldes-Engordany iniciarà dimarts 19 de setembre el tractament aeri de control contra l’expansió de la processionària del pi. A la parròquia es tractaran un total de 158 hectàrees i s’intervindrà a la zona del Solà d’Engordany i d’Engolasters.

La processionària del pi és un insecte propi dels ecosistemes forestals. Aquest lepidòpter nocturn és una papallona que passa la major part de la seva vida com a eruga. Aquestes erugues tenen uns pèls urticants i quan es mouen, els alliberen a l’atmosfera. Si entren en contacte amb les persones o els animals causen irritació a la pell i als ulls.

Com s’ha fet els darrers anys, el tractament es realitza amb helicòpter mitjançant l’aplicació del bacillus thuringiensis, producte biològic autoritzat per la CE pels tractaments aeris de control d’aquest insecte. Aquest producte és compatible amb l’activitat humana (com ara l’apicultura, la recol·lecció de bolets i altres fruits), el medi natural i els animals i no requereix prendre cap mesura de protecció en particular.