Foment del compostatge

Aquesta primavera, torna la campanya de distribució de compostadors i de compost per a la ciutadania d’Escaldes-Engordany. Gràcies als compostadors podràs produir el teu propi fertilitzant de forma natural mitjançant la recuperació de les restes de matèria orgànica (restes de menjar, de l’hort o jardí). A més contribuiràs a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle derivades dels diferents processos de la gestió de la matèria orgànica. Si vius en un pis i no pots tenir un compostador, pots venir a recuperar compost i utilitzar-lo per a les plantes.

 

 

Podràs emportar-te un compostador si:

-Ets ciutadà o ciutadana d’Escaldes-Engordany

-Tens un jardí a casa o un hort

-Tens un espai per col·locar un compostador de 72cm x 72cm x 80cm

 

Com puc sol·licitar el meu compostador?

-Pots descarregar-te la sol·licitud aquí i hauràs d’enviar-la degudament omplerta al correu de sostenibilitat@e-e.ad

-Pots venir al servei de Tràmits del Comú i lliurar-la al Departament de Medi Ambient

 

Els tècnics del departament et faran una visita per avaluar si l’espai considerat compleix amb els requisits per a la reproducció del compostatge. Podràs passar a recollir el compostador a la deixalleria comunal situada a l’avinguda del Pont de la Tosca, partida d’Ensucaranes.

 

On puc recollir compost?

Podràs recollir compost desplaçant-te a la deixalleria comunal de dilluns a divendres de les 9 hores a les 12 hores. Hauràs de disposar d’un recipient perquè els operaris de la deixalleria et puguin entregar la quantitat desitjada de compost (bossa, contenidor, cubell, pot o altres). Abans d’entregar-vos el compost, els agents de la deixalleria us demanaran omplir una sol·licitud.

 

Com he d’utilitzar el compost?

Pots fer servir el compost per a qualsevol tipus de planta, ja siguin cultius, jardins o plantes domèstiques. T’aconsellem utilitzar-lo durant la primavera per afavorir el creixement de les plantes o a la tardor per als arbres. Has de tenir present que el compost és un fertilitzant molt concentrat i, per tant, s’ha de barrejar amb la terra que s’utilitzarà i no ha de suposar més del 20% de la barreja.

 

Compostadors 2021 i 2022

Els tècnics del departament de Medi Ambient visitaran les persones que al 2021 i 2022 van recuperar un compostador per verificar i analitzar el procés natural de transformació de residus orgànics.

 

 

A Escaldes-Engordany, plantem llavors de sostenibilitat!