No hi llencis res, aquí comença el mar

Seguint la commemoració del Dia mundial de l'aigua i després que encara hi hagi persones que llencen les aigües brutes als embornals, el Comú d'Escaldes-Engordany reprèn el lema de la campanya "No hi llencis res, aquí comença el mar" per garantir la qualitat de les aigües.

Amb aquest missatge es vol recordar a la ciutadania de la parròquia que no ha d'abocar aigües brutes que continguin productes químics directament als embornals situats al carrer. Aquestes aigües acaben als rius sense ser tractades per les estacions depuradores i finalment contaminen els ecosistemes fluvials i marins.

Els embornals serveixen per drenar les aigües pluvials i canalitzar-les mitjançant les xarxes d'aigües pluvials cap als rius. Així d'una part reduïm el risc d'inundacions dels carrers i de l'altra evitem l'entrada d'aigües pluvials a les depuradores d'aigües residuals. Les aigües pluvials són aigües netes, sense càrrega orgànica i alteren el correcte funcionament de les depuradores.

L'aigua és un recurs natural escàs que cal protegir. Els petits gestos tenen un gran impacte sobre la qualitat de les aigües. Entre tots i totes plantem llavors de sostenibilitat.