El Comú tanca el 2022 amb un superàvit de més de 6 milions d’euros

El Comú d’Escaldes-Engordany tanca l’exercici 2022 amb un superàvit de més de 6 milions d’euros. Un superàvit que ve donat per uns ingressos de 35 milions d’euros i unes despeses de 29 milions d’euros.

En el capítol d’ingressos cal ressaltar que bona part dels 35 milions d’euros s’han assolit a través dels impostos sobre la construcció que s’han apujat un 337,3% fent que el Comú hagi ingressat per aquest concepte 5,4 milions d’euros. La cessió obligatòria de terrenys ha comportat que s’hagin rebut 1,8 milions d’euros. D’aquí la importància, segons el cònsol menor, Quim Dolsa, de no haver rebaixat el 15% de la cessió obligatòria de terreny. Quant a les despeses liquidades, xifrades en 29 milions d’euros, Quim Dolsa ha volgut ressaltar els 14 milions d’euros en inversions compromeses.

Per altra banda, el Comú d’Escaldes-Engordany ha tancat l’exercici del 2022 amb un endeutament de 5,4 milions d’euros (el 2021 es va tancar amb un endeutament de 8,3 milions d’euros) situant la ràtio d’endeutament en el 19% del seu llindar màxim. Això converteix el Comú d’Escaldes-Engordany en la corporació comunal amb la ràtio d’endeutament més baixa d’Andorra.