El CAEE, l’equipament cultural més visitat d’Andorra el 2022

El Centre d’Art d’Escaldes-Engodany ha assolit un total de 9.546 visites durant el 2022. L’equipament cultural de la parròquia es converteix, així, en el més visitat d’Andorra (durant l’any passat, els equipaments culturals de tot el país han rebut 16.916 visitants). La major part de les visites al CAEE s’han centrat durant el mes de gener de 2022 amb 1.562 visitants i els mesos de juliol (1.258 visitants), agost (1.454 visitants) i setembre (1.030 visitants).

L’exposició “La Màgia”, programada durant el gener, ha estat la que més expectació ha generat entre el públic més jove. Un perfil que ha provocat que tot el nucli familiar s’hagi acostat fins al CAEE per descobrir el que amaga el món de l’il·lusionisme. L’altra exposició més visitada ha estat “La moda dels anys 50: imaginant el futur” programada durant els mesos d’estiu. Una mostra que reflectia el recorregut del sector amb vestits i accessoris d’indumentària femenina de la transformació social d’aquella dècada del segle XX.

La programació d’exposicions d’artistes internacionals amb temes que generen interès entre el públic en general i l’organització d’activitats al voltant de les mateixes són factors que expliquen l’èxit de convocatòria. Si a això se li afegeix el component de gratuïtat, implica que el públic poc familiaritzat en visitar espais culturals, sovint per un tema econòmic, faci el pas d’acostar-se a aquests recintes trencant el mite que la cultura està delimitada a un públic concret.