Obertes les inscripcions per participar a la rua de Carnestoltes 2023

La desfilada, que torna després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, recorrerà l’eix central de les dues parròquies la tarda del dissabte 18 de febrer. El termini per inscriure’s a la cercavila es tanca el dia 17 de febrer a les 13 hores.

Les inscripcions per participar a la rua conjunta de Carnestoltes 2023 d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, que se celebrarà la tarda del dissabte 18 de febrer, ja estan obertes als departaments de Cultura dels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. El termini per apuntar-s’hi acaba el 17 de febrer a les 13 hores.

Fes la teva inscripció i envia-la a secretariat@e-e.ad o info.cultura@e-e.ad

La rua, l’acte central de la celebració de Carnaval a les dues parròquies, torna després de dos anys d’aturada a causa de les restriccions derivades de la crisi del coronavirus.

L’organització recorda que el nombre mínim de persones per participar al concurs de comparses és de 8 i que està obert a totes les edats. La temàtica de les disfresses és lliure i el jurat en valorarà l’elaboració i l’originalitat, així com la posada en escena durant la cercavila i la qualitat de la coreografia.

El concurs manté les dues categories de premis. La del concurs de comparses, amb premis de 550 euros (primer), 400 euros (segon), 300 euros (tercer), 250 euros (quart) i comparsa més familiar (250 €). I la del concurs de coreografies, amb premis de 350 euros (primer), 300 euros (segon) i 250 euros (tercer). El premi a la comparsa familiar està dotat amb 250 euros. 

Per participar a la rua amb elements motoritzats, vehicles o estructures mòbils que comportin un possible risc per als participants, públic o mobiliari urbà caldrà presentar un document justificatiu de la contractació d’una assegurança de responsabilitat civil per a cobrir qualsevol accident i/o desperfecte.

A més, l’organització recorda que no s’acceptarà cap inscripció amb vehicles grans d’entre 3 i 3,5 Tm per fer de carrossa per evitar problemes de circulació durant la rua.

La rua tindrà lloc el 18 de febrer a partir de les 18 hores. Els participants hi hauran de ser des d’una hora abans al Parc de la Mola d’Escaldes-Engordany des d’on començarà la desfilada en direcció als carrers de la Constitució i del Parnal, avinguda de les Escoles, avinguda Carlemany i avinguda Meritxell. La rua seguirà cap a la plaça Guillemó per finalitzar a la plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella.

En acabar la desfilada hi haurà una botifarrada per a tots els participants a la plaça del Poble i l’actuació de les comparses que participin al concurs de coreografies a la sala Consòrcia del Centre de Congressos. Abans de finalitzar la festa es donaran a conèixer els guanyadors dels concursos de comparses i coreografies.

Penjada i judici del Carnestoltes
Els actes de celebració del Carnaval a les parròquies centrals començaran, però, el divendres 17 de febrer amb la penjada del Carnestoltes. Serà a les 19 hores a l’avinguda Meritxell, 97, amb l’actuació del grup de teatre Making off i amb un ninot dissenyat i elaborat pels infants del Casal d’Infants El Llamp com a protagonista.

El programa també inclou un espectacle infantil el dilluns 20 a la sala d’actes d’Escaldes-Engordany (17.30 h), i al dia següent, el judici i la crema del Carnestoltes a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany a partir de les 19 hores i amb les actuacions de l’Esbart Santa Anna d’Escaldes-Engordany i l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella.