1 / 1

Els resultats del projecte Aptitude es presenten a Escaldes-Engordany

Els resultats de l’estudi realitzat en el marc del projecte Aptitude adreçat a detectar la fragilitat de la gent gran i prevenir la dependència s’han presentat aquest dilluns. El treball, impulsat pel SAAS en col·laboració amb el Comú d’Escaldes-Engordany, conclou que les persones valorades (269 en total) tenen una fragilitat baixa. L’únic aspecte negatiu és que la meitat tenen problemes auditius.

A més, l’estudi troba la gent gran d’Escaldes-Engordany amb millor estat emocional amb relació als resultats obtinguts dels estudis realitzats anteriorment en altres parròquies, que van coincidir amb la pandèmia de coronavirus. En tot cas, l’estudi assenyala que les persones grans que han participat en el projecte Aptitude són gent molt activa.

El següent pas serà proposar plans d’intervenció als participants.

La consellera d’Acció Social, Magda Mata, s’ha mostrat satisfeta dels resultats de l’estudi i ha celebrat que la gent gran gaudeixi de bona salut. Magda Mata ha afegit que des del Comú d’Escaldes-Engordany es fan tots els esforços per afavorir l’envelliment actiu a través de l’organització d’activitats físiques i cognitives i també d’actes més lúdics per afavorir la socialització. Així mateix, el Comú ha estat al costat de la gent gran en els moments difícils, com ara durant el confinament arran de la Covid en què es van fer trucades per evitar l’aïllament social. La consellera va avançar que si és necessari es faran més accions per millorar encara més en aquest àmbit.