1 / 1

Les Jornades tèxtils i de puntaires d’Escaldes-Engordany surten al carrer

Escaldes-Engordany recupera les Jornades tèxtils i de puntaires després que el 2020 s’haguessin d’anul·lar per la pandèmia de coronavirus. Tindran lloc del 13 al 16 d’octubre, essent el dissabte el dia fort. En aquesta tretzena edició s’ha apostat per treure el tèxtil al carrer. Això permet mostrar a la població unes tècniques que s’estan perdent. Per aquest motiu s’ha programat un recorregut que unirà el Taller del tèxtil, la plaça de les Pubilles i el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE).

Tal com ha declarat el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, descentralitzar les activitats és una aposta del Comú d’Escaldes-Engordany. “Estem buscant que la gent conegui els indrets de la parròquia, que sàpiga el que té i que s’hi senti identificada”, ha afirmat al mateix temps que ha afegit que l’aposta per sortir al carrer és perquè “estimem els barris i les places; estimem la parròquia”.

A més, tenint en compte que aquest és l’any internacional del vidre, les jornades han inclòs activitats que vinculen el vidre i el tèxtil. També es comptarà amb la presència de l’Associació de puntaires de les comarques de Girona amb qui Escaldes-Engordany va col·laborar fa temps en un desplaçament a la localitat catalana. Ara visiten Andorra perquè tothom pugui observar la seva feina.

Les Jornades tèxtils i de puntaires atrauen un públic nombrós a Escaldes-Engordany i tenen com a objectiu mostrar que tècniques del tèxtil continuen vives i crear sinergies.

 

Descarrega't el programa AQUÍ