L’Ambaixada de França col·laborarà amb el Festival de jazz

L’Ambaixada de França i el copríncep francès col·laboraran amb la propera edició del Festival Internacional de jazz, organitzat pel Comú d’Escaldes-Engordany. En concret, coorganitzarà dos concerts de la cita musical que al mateix temps estaran inclosos a la Saison culturelle 2022/2023.

 

El primer serà el de Michel Portal i tindrà lloc el 29 de juny a les 21 hores, a la Sala Prat del Roure. Als seus 85 anys, Portal és un monstre sagrat indiscutible de l'escena jazzística europea. Un etern electró lliure decidit a no encasellar-se mai en un estil o en un gènere. Això es recull al seu nou disc MP85, un treball alegre i iconoclasta. Tot el contrari de l'obra testamentària que alguns esperarien d'ell en aquest moment de la seva carrera.

 

El segon concert serà el de Biréli Lagrène, programat pel 5 de juliol, a les 21.30 hores. Biréli Lagrène és un músic inigualable en el món del jazz i la improvisació. La seva música és clara, crua i sense artificis i barreja cultures gitanes, inspiracions dels grans estàndards del jazz, el folklore bavarès, Bach i la cançó francesa. Després d'haver explorat tots els camins del jazz en companyia dels grans músics de la seva època, Biréli Lagrène es presenta per primer cop en solitari.

 

Pel Comú d’Escaldes-Engordany, treballar amb l’Ambaixada de França suposa una col·laboració enriquidora.