Colors de música estiu 2022

Espectacles per a tots els públics que refrescaran l’estiu a Escaldes-Engordany amb música, dansa, art i una gran dosi d’alegria!

Descarrega't el programa

 

JUNY / JULIOL

 

38e Festival Internacional de Jazz Andorra / Escaldes-Engordany

Del 30 de juny al 6 de juliol: grans noms del jazz a l'escenari del Prat del Roure: Marco Mezquida, Sílvia Pérez Cruz, Mario Biondi i Ron Carter. A més, jazz al carrer, jam sessions, Andorra jazz campus, jazz al parc i concert pícnic,... La parròquia de la música, 100% jazz!

 

Ballada de sardanes (plaça Coprínceps)

Diumenge 19 de juny a les 11h amb motiu de la Festa de la Parròquia i Dia universal de la sardana amb la cobla Ciutat de Berga.

Dissabte 9 de juliol a les 20h amb la Cobla Solsona.

Dissabte 16 de juliol a les 20h amb la Cobla Principal de Berga.

 

De pícnic amb Hysteriofunk & ONCA: Concert vintage 

Dimecres 6 de juliol a les 21.30 h.

Un total de nou peces musicals arranjades per Albert Gumí, per un recorregut històric del grup de rock andorrà amb la interpretació de peces com Empapada o Je suis la merde acompanyats de l’ONCA en el marc del 38e Festival Internacional de Jazz Andorra / Escaldes-Engordany.

A més, podeu gaudir encara més d’aquest concert a l’aire lliure, portant el vostre pícnic.

 

Art

Dilluns 11 de juliol: (a partir de les 19 h al CAEE):

Xerrada Vestir amb valors.  La importància de la modisteria i la roba fet a mida com a impulsora de la moda sostenible actual, a càrrec de Mercè Miguel Millan, historiadora i protocol·lista.

Dimarts 12 de juliol (a les 20 h i  22 h al CAEE).

Visita guiada nocturna a l’exposició La moda dels anys 50. Imaginant el futur. La col·lecció Quinto-Tinarelli de vestits i accessoris de la moda del anys 50, narra la transformació social d’aquesta dècada a partir de la indumentària femenina. Un recorregut pel renaixement de la moda després de la desfeta europea de mitjans del s. XX.

Dimecres 20 de juliol (a les 20 h a l’Espai Caldes).

Concert i visita guiada a l’exposició Una poètica del vertigen. Visita a l’exposició de partitures, on música i grafia es fusionen, que culmina en un espectacle de música, dansa i veu a càrrec de David Sanz, Xavi Pérez i Noemí Rodríguez.

 

Places limitades. Reserves al CAEE al 80 22 55 o bé a centreart@e-e.ad

 

Concert Finalistes Sax Fest & ONCA

Dimecres 13 de juliol (a les 19 h a la plaça Coprínceps)

A càrrec dels finalistes de la 7a i 8a edició del Sax Fest, Giorgi Dzhishkariani i Louis Hognon, acompanyats d’un quartet de l’ONCA.

 

De festa amb l’Esbart Sta. Anna

Dissabte 16 de juliol a les 21.30 h a la Sala Prat del Roure Festival de Festa major.

Dilluns 18 de juliol a les 19 h a la plaça Coprínceps espectacle de dansa.

 

7 d’ONCA

Dimarts 19 de juliol (a les 19h a la plaça Coprínceps):

Electropentagrama. Un concert, una performance, una jam session de diferents disciplines on la música electrònica amb l’instrument de corda, la dansa i el moviment viatjaran junts en una peça de creació inspirada per la passió, el leitmotiv de la nova temporada de la Fundació ONCA. 

 

AGOST

 

Dilluns de dansa (a les 19 h al Parc de la Mola. Entrada gratuïta)

Dilluns 1 d’agost: EO, espectacle a càrrec de la Cia. Líquid Dansa on Mònica Vega i Xavi Pérez exploraran diversos llenguatges en una cerca de la comunicació.

Dilluns 8 d’agost: Traç en clau de cello Un diàleg entre la música i el traç, un llenç en blanc que s’empena de sensibilitat i moviment, estimulats per la melodia a través del cello elèctric i el looper a càrrec d’Emma Regada i Jordi Claret.

Dilluns 15 d’agost: Bram espectacle a càrrec de Rosa Mº Herrador amb la col·laboració de la ballarina Emma Riba, amb música en directe de Lluís Casahuga i vestuari d’Anna Mangot. Un homenatge a les dones i la cultura d’alta muntanya.

Dilluns 22 d’agost: Isadora. Bellesa, veritat, força. Isadora Duncan fou la precursora de la dansa moderna. La ballarina Mònica Bou juntament amb Clara Santamaria i Marta Brucart, porten les seves coreografies originals: bellesa en la forma, veritat en allò  autèntic i força en l’emoció.

 

Art

 

Dimarts 2 d’agost (a partir de les 19 h al CAEE).

MODA en majúscules. Vespre dedicat a la moda dels anys 50 amb apunts, càpsules de moda i còctels a càrrec de Laura Luceño, professora i investigadora de moda, d’Esther García, directora d’art i productora de desfilades i de Joan Font Denjean, dissenyador de moda.

Dimarts 9 d’agost (a les 20 h al CAEE).

Ruta de l’aigua. Itinerari guiat des dels usos de l’aigua calenta des dels més tradicionals fins els més contemporanis.

Dimarts 16 d’agost (a les 20 h i  22 h al CAEE).

Visita guiada nocturna a l’exposició La moda dels anys 50. Imaginant el futur. 

La col·lecció Quinto-Tinarelli de vestits i accessoris de la moda del anys 50, narra la transformació social d’aquesta dècada a partir de la indumentària femenina. Un recorregut pel renaixement de la moda després de la desfeta europea de mitjans del s. XX.

 

Dimarts 23 d’agost (a les 20 h a l’Espai Caldes).

Concert i visita guiada a l’exposició Una poètica del vertigen. Visita a l’exposició de partitures, on música i grafia es fusionen, que culmina en un concert on els teclats d’Albert Bartomeu recrearan l’esperit d’innovació i creativitat que el s. XX va portar a l’art i a la música.

 

Places limitades. Reserves al CAEE al 80 22 55 o bé a centreart@e-e.ad

 

Engordany a duo (a les 19h a la placeta d’Engordany). En col·laboració amb la Fundació ONCA.

Dimecres 3 d’agost: La Sonsoni. Música tradicional: repertori que inclou danses, cançons i músiques recollides dels vells acordionistes i cantaires pirinencs, i alguns temes composats a partir de la tradició muntanyenca. 

Elias Porter (violí i viola) i Pep Lizandre (acordió, veu i danses).

Dimecres 10 d’agost: XY. Desglaç:  Un duet de veu i violoncel que t'abraça i se t'enduu cap al seu intens paisatge emocional. Una proposta que es demana si un espai físic pot arribar a ser un instrument musical en si mateix amb un recull de cançons que dibuixen un desglaç emocional, des de l’estat sòlid a l’estat líquid. Marçal Ayats (violoncel) i Laura Cruells (veu).

Dimecres 17 d’agost: Mescla-Dos. Viatge íntim: Un recorregut ple de llocs en comú on Sting es converteix en Joao Gilberto, Edith Piaf balla swing i les músiques del món es fan pròpies. Loreto Muñoz Osorio (veu, violoncel i percussions) i Felipe Contreras (contrabaix, guitarra, percussions i veu).

Dimecres 24 d’agost: Les Isabeles. Diëresi. La dièresi és el signe que dona veu a la vocal muda i esdevé aquí una reflexió musical coral sobre l’expressió. Un repertori íntim a partir de l’experiència pròpia i de les propostes poètiques d’alguns dels autors més destacats de l’escena actual com Mireia Calafell, Héctor Arnau, Laura Tomàs o Dorothée Volut.  Isabel Vinardell (veu i dansa) i Isabelle Laudenbach (guitarra).

 

De pícnic amb Cece Gianotti: L’apunttamento

Dijous 11 d’agost (a les 21.30h als exteriors del Prat del Roure) 

Un viatge pel cançoner italià amb arranjaments moderns que es mouen perfectament del blues al jazz, del folk al pop i que exploren una nova via sonora per a aquests meravellosos clàssics.  A més, podeu gaudir encara més d’aquest concert a l’aire lliure, portant el vostre pícnic.

Entrada gratuïta. 

 

De pícnic amb Quartet Klaima: L’ànima del Klezmer

Dijous 25 d’agost (a les 21.30h als exteriors del Prat del Roure) 

Un recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més populars, amb referències també a la música sefardita i hebrea en genera.  El virtuosisme de la música de cambra combinada amb la passió de la música popular, en un concert fresc i trepidant ple d’emocions. A més, podeu gaudir encara més d’aquest concert a l’aire lliure, portant el vostre pícnic.

Entrada gratuïta. 

 

Turistes i banyistes

Dissabte 6 d’agost a les 21.45h, 22h i 22.15h

Diumenge 7 d’agost a les 11h, 11.15h, 11.30h. L’Animal Escola de Teatre. Sortida placeta de l’Esbart Sta. Anna. 

Preu entrada: 3€. Places limitades per passi.

Venda d’entrades i reserves a l’Oficina de Turisme d’Escaldes-Engordany. Tel. 890 881 o bé a/e: oficinaturisme@e-e.ad. 

 

Ballada de sardanes 

Dissabte 20 d’agost a les 20h a la plaça Coprínceps amb la Cobla Principal de Berga.

 

 

23e Festival Internacional ORGUE&nd 

Dissabte 20 d’agost (a les 21.30h a l'església de Sant Pere Màrtir).

Claudio Astronio (Itàlia) en un concert on es sobrevolarà el Mediterrani, de la península ibèrica a Itàlia.

Reserves a https://www.amicsdelsorgues.com/

 

 

SETEMBRE

 

Art

Dimarts 13 de setembre (a les 20 h i  22 h al CAEE).

Visita guiada nocturna a l’exposició La moda dels anys 50. Imaginant el futur. 

 

Dijous 15 de setembre (a les 19 h al CAEE).

Taller Etiqueta en el vestir: com entendre el codi d’etiqueta. És una norma passada de moda? A càrrec de Mercè Miguel Millan.

 

Dissabte 24 de setembre (a les 17 h al CAEE).

Taller The new look. La joieria com a complement. Creació de joies a partir de revistes dels anys 50 a través de la tècnica del collage.  A càrrec de Sílvia Guillem, artista.

 

23e Festival Internacional ORGUE&nd 

Dissabte 10 de setembre (a les 21.30h a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany). 

Concert de Meritxell a càrrec d’Alessandro Bianchi amb el repertori Itàlia & Bach.

Reserves AQUÍ 

 

Sabors d’estiu – 3a edició

Del 26 d’agost al 4 de setembre concerts diaris a l’aparcament de la plaça de l’església, amb gastronomia i vermuts.