LA MODA DELS ANYS 50: Imaginant el futur - Col·lecció Quinto -Tinarelli

De l’1 de juliol al 24 de setembre del 2022

 

Finalitzada la guerra i després d’anys sense produir idees valentes en l’àmbit de la moda, al 1947 Christian Dior presenta la seva primera col·lecció. Una veritable bomba mediàtica que esclata immediatament prenent el nom de New Look. Una estètica que representa l’esperança d’un futur feliç i la represa de la capacitat de somiar.

Els anys 50, recuperen l’alta costura i París com la capital de la moda: espectaculars vestits de nit i accessoris de l’edat d’or de l’alta costura francesa, escollits per evocar el cobejat somni de la dècada.

 

Activitats entorn a l’exposició

 

Dilluns 11 de juliol del 2022 a les 19h

Xerrada Vestir amb valors. La importància de la modisteria i la roba fet a mida com a impulsora de la moda sostenible actual, a càrrec de Mercè Miguel Milla, historiadora i protocol·lista.

 

Dimarts 12 juliol, 16 d’agost i 13 de setembre a les 20 h i a les 22 h.

Visita guiada per la col·lecció Quinto-Tinarelli de vestits i accessoris de la moda dels anys 50 que narra la transformació social d’aquesta dècada a partir de la indumentària femenina. Un recorregut pel renaixement de la moda després de la desfeta europea de mitjans del s. XX.

 

Dimarts 2 d'agost a partir de les 19 h

MODA en majúscules. Vespre dedicat a la moda dels anys 50 amb apunts, càpsules de moda i còctels a càrrec de Laura Luceño, professora i investigadora de moda, d'Esther Garcia, directora d'art i productora de desfilades i de Joan Font Denjean, dissenyador de moda.

 

Dijous 15 de setembre del 2022 a les 19h

Taller Etiqueta en el vestir: com entendre el codi d’etiqueta. És una norma passada de moda? A càrrec de Mercè Miguel Millan.

 

Dissabte 24 de setembre del 2022 a les 17h

Taller The new look. La joieria com a complement. Creació de joies a partir de revistes dels anys 50 a través de la tècnica del collage. A càrrec de Sílvia Guillem.

 

Places limitades, reserves al tel.: 80 22 55 o centreart@e-e.ad

 

 

Entrada gratuïta

Horaris de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h.

Diumenges de juliol i agost de 9.30 a 13.30 h.

CAEE (Centre d’Art d’Escaldes-Engordany)

av. Carlemany 30,

AD700, Escaldes-Engordany