1 / 2
1 / 2

Els pisos socials inclouen una plaça pública i una connexió amb Hortalets de Guem

Els habitatges a preu assequible generaran una plaça pública a l’alçada de carrer i una connexió per a vianants a través d’escales i ascensor entre l’avinguda del Pessebre i Hortalets de Guem, fent més accessible aquesta part de la parròquia. Així ho preveu el projecte guanyador del concurs convocat pel Comú d’Escaldes-Engordany, signat per Pere Cervós i Ricard de Deus.

L’edifici tindrà 39 pisos (sis estudis d’una habitació, 16 habitatges de dues habitacions, sis habitatges de tres habitacions, set habitatges de dues habitacions per a la gent gran i quatre habitatges d’ús compartit). Tots els pisos tenen terrassa i aparcament. Al voltant de la plaça hi haurà els espais comuns (com ara una bugaderia, sales polivalents o espais d’esbarjo), que han de dona vida a l’edifici.

Tot el projecte s’articula a través d’un atri i la plaça interior. A més, s’utilitza l’atri per recollir l’energia a l’hivern i dissipar-la a l’estiu. També destaca el fet que tots els pisos tenen els mateixos espais amb l’única diferència en el nombre d’habitatges.

El projecte guanyador té un cost estimat d’uns 7,2 milions d’euros. Ara, l’equip d’arquitectes elegit disposa d’un mes i mig per elaborar el projecte constructiu.

Això s’ha tractat en un consell de comú en què també s’ha adjudicat el lloguer, instal·lació i manteniment d’il·luminació de Nadal pels períodes de Nadal del 2022 al 2025 a l’empresa Novelec per un import de 258.393 euros.