L’exercici 2021 es tanca amb un superàvit d’1,94 milions

El Comú d’Escaldes-Engordany ha tancat els comptes de l’exercici 2021 amb un superàvit d’1,94 milions d’euros. Això és fruit d’uns ingressos liquidats de 26,86 milions d’euros i unes despeses de 24,95 milions d’euros.

Els ingressos del 2021 són fruit de la recuperació de l’activitat social i econòmica, d’una situació puntual que encara ha generat uns ingressos no recurrents especialment per l’execució de projectes de construcció ja existents i alguns de nous, pel manteniment dels ingressos de les transaccions immobiliàries a la parròquia, i per la resistència del teixit empresarial escaldenc a la crisi econòmica.

Pel que fa la inversió, tot i les dificultats d’execució dels projectes, durant el 2021 s’han compromès 8,3 milions d’euros. Entre els més rellevants hi ha la reforma i embelliment de l’avinguda Fiter i Rossell, l’actualització dels aparcaments comunals, les obres de renovació de Casa Comuna, el projecte Caldes i els estudis mediambientals i geològics, el projecte de l’aparcament de l’Església, la compra del terreny de la plaça Santa Anna, les obres de la plaça de la Creu Blanca i la reforma del passeig del Riu. A més, cal subratllar el pagament en espècies d’una llicència de construcció per compte de locals que passaran a ser equipaments parroquials per valor de 2,33 milions d’euros i el compromís de compra de la resta de locals de planta baixa del mateix edifici per 284.000 euros.

També destaca l’aprovació de subvencions i bonificacions empresarials, culturals i esportives amb 1,6 milions d’euros entre les quals s’hi troben els ajuts a empreses i autònoms afectats per la pandèmia de SARS-CoV-2.

Quant al nivell d’endeutament, al tancament de l’exercici 2021 se situa en 8,3 milions d’euros. Es tracta de préstecs contrets tots ells en els mandats anteriors. Així doncs, la ràtio d’endeutament calculat segons la Llei de finances comunals és d’un 28,46%. El Comú d’Escaldes-Engordany ha amortitzat durant el darrer exercici 2,8 milions d’euros.

En resum, les finances comunals es troben en una situació privilegiada per continuar fent front als projectes del present mandat, alguns ja en curs, com la reforma de la Llar de jubilats, el projecte Caldes, l’aparcament de l’Església, el projecte de pisos socials, el bus comunal i la restauració dels ponts històrics.