El Comú informa la ciutadania de la proposta de millora de l’urbanisme del Clot d’Emprivat

Els cònsols d’Escaldes-Engordany van informar la ciutadania de la proposta que el Comú de la parròquia ha fet als propietaris dels terrenys del Clot d’Emprivat per millorar l’urbanisme d’aquesta zona en el transcurs de la reunió de poble celebrada aquest dilluns. La decisió ve després de constatar que l’aplicació dels canvis urbanístics aprovats el 2018 ha diluït l’objectiu de preservar el pulmó verd i, per tant, no es veu l’interès públic de permetre la construcció de les torres.

 

Per això es vol arribar a un acord amb els privats perquè deixin almenys un 50% de les parcel·les lliures en planta baixa i que aquestes es puguin agrupar al voltant del Prat del Roure. Tot plegat permetria gaudir d’un espai verd equivalent al Parc Central d’Andorra la Vella.  

Ara, el Comú està a l’espera de la resposta dels propietaris a la proposta. La voluntat és que aquest procés no s’allargui gaire ja que hi ha privats interessats en construir.

 

Aparcament de l’Església

Els cònsols també van anunciar que l’aparcament de l’Església passarà de les 42 places actuals a 100. A peu de carrer hi haurà una plaça amb una superfície de 1.058 m2 preparada per aguantar un edifici, en el cas que en un futur es vulgui optar per aquesta infraestructura. Les obres es preveuen començar entre el setembre i l’octubre i tindran una durada d’un mínim de 18 mesos.

 

Ampliació de l’aparcament del Fener

En la reunió de poble també es van donar a conèixer els detalls de l’ampliació de l’aparcament del Fener. L’actuació permetrà guanyar 35 places, que se sumaran a les 120 actuals. Les obres començaran a finals de maig i tindran una durada d’un mes. La previsió és que no tinguin cap afectació en l’aparcament actual.

 

Obres de la Llar de jubilats

Una de les obres que començaran aquest any és l’ampliació de la Llar de jubilats. Es refarà totalment la planta actual i es construirà una planta superior. A sobre d’aquesta hi haurà una terrassa de 531 m2 amb una zona d’esbarjo. La Llar de jubilats guanyarà 600 m2. A més, a la façana de l’edifici s’hi instal·larà una doble pell amb un laminat d’alumini pintat de colors que li donarà moviment.

Durant els treballs, la Llar de jubilats es traslladarà de forma provisional a uns locals ubicats al Prat de les Oques, que també tenen accés pel carrer Isabelle Sandy. La previsió és que les obres comencin al mes de setembre.

 

Vall del Madriu

El Comú d’Escaldes-Engordany manté l’aposta de fer reviure la Vall del Madriu. La intenció és que la borda de Ràmio arrendada pel Comú sigui el punt neuràlgic per difondre aquest indret. L’any passat es van iniciar les accions i aquest estiu se li vol donar una embranzida. L’objectiu és fer-hi activitats adreçades a infants, joves i gent gran, i estades de benestar.