'Casa meva és casa teva', obra d'Emilie Klaser, viurà al Part del Roure

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració de l’obra 'Casa meva és casa teva', de l’artista Emilie Klaser, en virtut del conveni signat a tres bandes entre l'artista, l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA) i el Comú d'Escaldes-Engordany amb motiu del Dia mundial de conscienciació de l'Autisme. A l’acte ha assistit el cònsol menor, Quim Dolsa, la consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, l’artista Emilie Klaser, la nova presidenta d'AUTEA, Ana Muñoz, així com la presidenta sortint, Inés Martí, i diversos membres de la junta de l’entitat.

 

Les instal·lacions artístiques en forma de caseta amb el títol 'Casa meva és casa teva' van formar part de l'obra exposada amb motiu del L'Andart 2021. Ara, d'acord amb el citat conveni les instal·lacions han estat ubicades al parc infantil del Prat del Roure.

Amb la seva obra, Klaser ha volgut fugir del tradicional raonament del passat quan el bosc era efectivament un indret perillós. “Com seria el bosc de l’era post Covid-19 i què passaria si ens haguéssim de confinar a la muntanya?”, ha qüestionat Klaser. És per això, que la seva intenció és apropar el bosc als infants, desvinculant-lo d'aquest component obscur que tradicionalment s'ha transmès.

 

La instal·lació artística, de caire sensorial, es composa de dos cases de colors, obertes i accessibles que conviden els més petits a jugar al seu entorn i interior. Representen imatges màgiques en la natura. Les estructures, amb el sostre translúcid, aprofiten la llum dels raigs del sol per crear una atmosfera màgica, poètica i única.

 

'Casa meva és casa teva' és una instal·lació pensada per a tots els infants i també per als infants amb un trastorn de l’espectre autista, parant atenció a les diferents sensibilitats i adaptant els detalls a les necessitats de les persones amb aquest trastorn.