L’Espai Caldes acull una exposició dedicada a Sergi Mas

L’Espai Caldes acull fins al 23 d’abril A taula amb el Sergi, l’exposició amb què culmina el projecte impulsat per l’associació La Xarranca per reconèixer la figura de l’artista i artesà Sergi Mas. La mostra reuneix el treball d’una vintena d’artistes que revisen i interpreten el món artístic de l’autor.

Tal com ha recordat la presidenta de la Xarranca, Montserrat Altimiras, l’exposició és fruit d’un any d’activitats a l’entorn de Sergi Mas. És en aquest marc que va sorgir la idea de desenvolupar una acció que permetés unir els diferents artistes i al mateix temps reconèixer l’obra de Mas i acostar-la a les noves generacions. Els pre-projectes es van exposar a Sant Julià de Lòria i el resultat del treball es pot veure ara a Escaldes-Engordany.

L’exposició aplega obres realitzades amb diferents tècniques de Montserrat Altimiras, Eve Ariza, Mònica Armengol, Naiara Galdós, Mar Garcia, Manel Gibert, Antoni Julià, Maite Luque, Reinaldo Márquez, Paquita Marsà, Josep Maria Martín “KALA”, Sergi Mas, Núria Morcillo, Núria Moreno, Arnau Orobitg, Gemma Piera, Loli Rodríguez, Arnau Sánchez, Fidel Solsona i Alfons Valdés. De Sergi Mas, els participants n’han destacat la capacitat de captar i transmetre el moment que viu, el domini de les diferents tècniques i l’esperit jove que el caracteritza.

El conseller de Vida Cultural del Comú d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa, ha remarcat la personalitat que tenen les obres dels artistes que han participat en el projecte, fet que “demostra la força que tenim com a parròquia i com a país”. Al mateix temps ha subratllat les múltiples facetes de Sergi Mas, totes elles relacionades amb Andorra. Closa ha reiterat la vocació del Comú d’Escaldes-Engordany de donar suport a la creació artística i d’aquí la col·laboració amb l’associació La Xarranca.

L’exposició A taula amb el Sergi s’inaugura aquest divendres, 18 de març, a les 18.30 hores. A l’entorn de la mostra, a més, el Comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat diferents activitats. El divendres 1 d’abril, a les 18 hores, i el dissabte 9 d’abril, a les 11.30 hores, es farà una visita dialogada amb els artistes de l’exposició. Per altra banda, els dissabtes 26 de març i 2 d’abril, a les 17 hores, s’ha programat un taller en família de transferència en fusta d’imatges digitals, a càrrec Núria Morcillo. Està adreçat a persones a partir de 12 anys. A l’últim, es projectarà el documental Sergi Mas, dirigit per Hèctor Mas, cada dia a les 12 hores i a les 17.30 hores. Les activitats tenen places limitades i cal reservar a través del telèfon 890 897 o al correu electrònic espaicaldes@e-e.ad.

Paral·lelament, l’espai La Peixera acollirà la mostra La mirada dels joves artistes amb obres dels participants al curs jove de l’escola d’art d’Andorra la Vella.