Circuit fotogràfic d'ocells a Engolasters

La creació d’un circuit divulgatiu a Engolasters permet des d’ara descobrir els ocells que habiten en aquest indret. La iniciativa, impulsada per Jordi Tena i Xavier Balmes amb el suport del Comú d’Escaldes-Engordany, consisteix en la instal·lació al camí d’accés al llac de diferents fotografies de les principals espècies que es poden trobar a la zona, com ara el picot negre, el gaig o la mallerenga carbonera. Per aprendre-les a identificar, les imatges s’acompanyen d’un quadre ubicat a l’inici del recorregut que recull el nom dels diferents ocells en català, castellà, francès i anglès així com el nom científic.

La voluntat és que la gent “aixequi la vista del mòbil” i s’apropi a l’entorn natural que té a deu minuts del centre, destaca Tena. Això s’ha optat per fer-ho de la forma més visual que hi ha, que és a través dels ocells. “Si la gent vol cuidar el país i fer les coses ben fetes primer cal conèixer-lo”, ha afegit.

El projecte ja ha funcionat i no són poques les famílies que quan travessen el circuit en direcció al llac s’aturen a contemplar les imatges i a endevinar els noms dels ocells. Per fer-ho més fàcil, s’ha editat un fulletó amb el recull de totes les espècies. Es podrà trobar a l’oficina de turisme d’Escaldes-Engordany, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) i a l’Espai Caldes en tres idiomes (català, castellà i francès).

La iniciativa també inclou la instal·lació de menjadores per completar la dieta dels ocells durant els mesos d’hivern.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ja va anunciar el projecte en el darrer consell dels infants arran de l’interès dels escolars pels ocells.