Què és el programa Empodera’t?

Adreçat a dones. Es tracta de xerrades, tallers, formacions i masterclass que busquen l’empoderament individual i col·lectiu. 

L’empoderament de la dona és un procés de conscienciació, aprenentatge i adquisició d'eines per a la transformació social. Busquem l’empoderament individual i col·lectiu, ja que no n'hi ha prou amb produir canvis a la dimensió subjectiva i personal, sinó que és necessari que es produeixin també a nivell col·lectiu, mitjançant la creació de xarxes i participació social.

 

Com es pretén assolir aquest objectiu?

Treballant diferents eixos com són la salut, la formació, la comunicació, la identitat i el feminisme que es desenvoluparan en xerrades, tallers, formacions i masterclass.

 

Activitats organitzades fins ara

- Masterclass de defensa personal femenina

S'han realitzat dos sessions. L'activitat està dirigida a dones a partir de 14 anys. Han anat a càrrec de Xavier Herver Merino, president de la Federació Andorrana de Karate i director tècnic de la secció de Defensa Personal Femenina del Club Karate Fudo-Shin d'Escaldes-Engordany.

Les participants han pogut conèixer eines per defensar-se d'una possible agressió, potenciant la seguretat física i emocional a través de l'augment de la presa de consciència de l'espai, la postura, i la comunicació verbal i no verbal.

 

-Taller Fes-te sentir

S’ha realitzat una sessió. El curs ha anat a càrrec d’Andrea Espiñeira, tècnica de comunicació amb més de vuit anys d’experiència en institucions i empreses d’Andorra i d’Espanya.

En aquest curs s’han impartit tècniques de comunicació interpersonal bàsiques per comunicar-se de forma efectiva amb el nostre entorn. S'han donat eines per relaxar-se abans de parlar en públic, per exposar i afrontar un problema de forma positiva, per respondre crítiques o calmar els ànims en un entorn tens.

 

-Taller de cosmètica natural

S’ha realitzat una sessió. L’objectiu del taller és aprendre a fer cosmètics a partir de productes naturals. El taller ha constat d’una part teòrica en la qual s'han donat a conèixer les propietats i els usos de les matèries primeres, i una part pràctica que ha consistit en l'elaboració de productes. La cosmètica natural ajuda a la cura del cos ja que no s'utilitzen ingredients químics ni derivats del petroli i que els productes són respectuosos amb el medi ambient.

 

-Xerrada-taller Sabem què comprem?

Avui hi ha una gran diversitat de productes al mercat i és important aprendre a interpretar el valor nutricional d'allò que posem dins la cistella de la compra. En aquest taller s'ha mostrat com interpretar les parts més importants de les etiquetes alimentàries, comparar productes per saber quin ens interessa més, i distingir la informació important del màrqueting per a la venda. Tot això a través d'un taller pràctic amb productes que podem trobar en el nostre dia a dia al supermercat.