La xarxa de cogeneració podrà abastir més barris

El Comú d'Escaldes-Engordany i FEDA han signat una addenda al conveni de col·laboració per al desplegament d'una xarxa de fred i calor al Clot d'Emprivat. L'addenda ha permès un canvi d'ubicació de la planta, que en un primer conveni estava prevista a la zona del Prat del Roure, en un espai verd. Ara estarà situada a sota del pont dels Dos Valires.

Aquest canvi permetrà que més barris de la parròquia es puguin beneficiar d’aquesta xarxa. Així doncs, els habitatges ubicats a Fiter i Rossell també s’hi podran connectar.

FEDA començarà de manera immediata la construcció d'aquesta instal·lació amb la voluntat que estigui enllestida properament. Tal com ha destacat el director general de FEDA, Albert Moles, la previsió és que en una primera fase la xarxa produeixi 3,6 GWh/any de calor, és a dir, l'equivalent a unes 360 llars. El Comú aposta per connectar a aquesta xarxa els edificis del Prat del Roure i del Prat Gran amb la voluntat, tal com ha destacat la cònsol major, Rosa Gili, de lluitar contra el canvi climàtic.

Aquesta xarxa funcionarà amb bombes de calor alimentades amb aerotèmia i oferirà tant fred com calor. En aquest sentit, pel que fa al fred generarà 1,7 GWh/any que podrà destinar a aire condicionat.