Acord de col·laboració entre el Comú d’Escaldes-Engordany i l’associació benèfica Carisma per potenciar el programa Okupa’t

El Comú d'Escaldes-Engordany i l'associació benèfica Carisma han signat un conveni de col·laboració pel qual l’entitat fa una donació de 5.000 euros a la corporació, a través del Departament d'Acció Social, que es dedicarà íntegrament al programa Okupa't. Aquest és un programa de formació laboral adreçat a joves d’entre 16 i 20 anys amb problemes per accedir al món laboral de forma normalitzada.

L’acord signat per la cònsol major, Rosa Gili, i la presidenta de Carisma, Helena Leach Cucurella, aborda com a principal objectiu atendre les necessitats i carències dels ciutadans, facilitant l’accés gratuït a roba, sabates, mobles electrodomèstics i altres elements provinents de les botigues de l’ONG.

Carisma és una entitat de caràcter social que té una doble missió de suport mediambiental i de benestar social al país. Per una part promou el benestar mediambiental mitjançant la reducció de residus i l'estalvi de recursos a través del reciclatge, la reutilització i l'upcycling. Aquestes accions es materialitzen a través de la recollida i venda de roba, sabates, mobles i estris de la llar per la seva venda a preu molt reduït, amb finalitats benèfiques, a les seves quatre botigues (tres de roba a La Massana, Escaldes- Engordany i Sant Júlia de Lòria i una de mobles a l'Aldosa de La Massana). Per l'altra part contribueix al benestar social d'Andorra mitjançant l'ús dels beneficis de les botigues oferint suport a entitats sense ànim de lucre centrades especialment en la formació i l'ocupació de persones en situació de necessitat social i en temes mediambientals. Aquest seria el cas del conveni que té amb la Fundació Nostra Senyora de Meritxell. Els recursos obtinguts també es destinen a la donació de subvencions a diferents entitats privades i públiques del país pel desenvolupament de programes i projectes socials, com és el cas del conveni que signen avui l'associació Carisma i el Comú d'Escaldes-Engordany.

Aquest no és el primer cop que les dues entitats col·laboren, ja que el juny de 2014 es va inaugurar la botiga Carisma/ Agentas a la parròquia d'Escaldes-Engordany.