1 / 1

El Comú d’Escaldes-Engordany presenta De ruta amb ruc per la Vall del Madriu

El Departament de Turisme del Comú d’Escaldes-Engordany posa en marxa el programa De ruta amb ruc, una manera diferent de relacionar-se amb la natura i descobrir els entorns de muntanya de la parròquia. Aquesta activitat neix amb la voluntat de fer conèixer la Vall del Madriu, en especial les bordes de Ràmio, un indret amb una diversitat de paisatges, parets de pedra seca, bordes, cabanes i ramats.

La idea és que els animals caminin al costat de les persones, acompanyant-les i guiant-les per la Vall del Madriu. D'aquesta manera no només descobriran el patrimoni escaldenc sinó que també aprendran molt sobre el comportament i la cura d'aquests animals. Per participar en aquesta activitat no cal tenir experiència, però sí que és important conèixer el maneig dels rucs. Així, abans de la sortida, un grup de professionals farà una petita introducció a totes les persones que participin a les rutes. Aquesta és una proposta adreçada a tots els públics.

L’any 2004 la Unesco va declarar la Vall del Madriu Patrimoni Mundial en la categoria de paisatge cultural. Un indret que s'ha anat forjant al llarg del temps gràcies a l'harmonia entre la natura i l’ésser humà. Les rutes s’han de reservar prèviament trucant per telèfon a l’Oficina de Turisme d’Escaldes-Engordany (+376 890 881) o enviant un correu electrònic a l’adreça oficinaturisme@e-e.ad.