La Creu Roja i Comú d’Escaldes-Engordany organitzen tallers de sensibilització sensorial

El Departament d’Esports del Comú d’Escaldes-Engordany, dins de la seva programació d’activitats d’Escaldes-Estiu, ha organitzat una sèrie de tallers de sensibilització amb l'objectiu de conscienciar els joves de les diferents realitats que afronten les persones amb discapacitats sensorials.

Els tallers, que han començat aquest dimecres, són a càrrec de Yaiza Ortega, voluntària de la Creu Roja Andorrana, i compten amb la col·laboració del conseller d’Accessibilitat del Comú d'Escaldes-Engordany, Toni Fernández. "L'objectiu és conscienciar els joves de les realitats socials, com ara les diferents maneres de discriminació o els rols establerts", ha exposat el conseller d'Accessibilitat. "Aquests tallers reflecteixen diversos escenaris que es troben les persones cegues (o amb diferents tipus de baixa visió), sordes i sord-cegues. Són uns tallers lúdics que ens permeten introduir i sensibilitzar els més petits sobre la realitat de les persones amb discapacitat. Jugant descobreixen i aprenen que amb els altres sentits també poden fer moltes coses", ha explicat Toni Fernández.

Des del Comú d'Escaldes-Engordany defensen "el paper clau que té l'educació en la construcció d'una societat inclusiva i igualitària, així com la importància de conscienciar els joves entorn la discapacitat". Promoure aquest tipus d’activitats és "crucial per al desenvolupament de l’empatia i la comprensió dels joves, així com per a la bona integració i inclusió dels infants amb diversitat funcional a l’escola", expliquen des de la corporació.