El concurs Talentejant es centra en les arts plàstiques i escèniques

Els joves creadors tenen temps per fer arribar les seves obres al concurs Talentejant fins al 19 de març. El concurs, organitzat pel Comú d’Escaldes-Engordany, aquest any es centra en les arts plàstiques i escèniques. El conseller de Joventut, Joao Lima, ha explicat que l’esdeveniment permetrà als joves mostrar les seves dots artístiques i ha recordat que el Talentejant és “una porta d’entrada” a l’art per a aquests.

S’han previst dues categories, la de 12 a 17 anys i de 18 a 30 anys, i es poden presentar obres de pintura, gravat o dibuix; escultura; videoart i fotografia. Excepte en la categoria de videoart, que està limitada a un, es poden lliurar fins a tres originals, i també se n’accepten fins a sis en fotografia. La inscripció es pot fer a través del fulletó editat pel Comú o a la pàgina web.

Lima espera que hi hagi molta participació i ha fet una crida a presentar obres per a videoart, una categoria en què d’altres anys hi ha hagut menys candidats. "És una bona oportunitat perquè els joves puguin aprofitar per expressar el seu art i donar a conèixer la seva forma de veure aquest món”, ha dit Lima.

Aquest any, a banda de la mostra que es farà durant un mes al Centre d’art d’Escaldes-Engordany (CAEE), a partir del 27 de març, també es reprèn l’edició del catàleg que recollirà les obres del concurs. Amb aquest, tots els artistes podran veure que les seves propostes “van més enllà” i tenen una major difusió.

A banda d’aquest concurs, el departament de Joventut del Comú d’Escaldes-Engordany organitza altres propostes per als joves. Un d’aquests és la proposta Murs lliures, que ofereix un espai per a fer grafits. Un ja està pintat (a tocar de l’Espai Jovent) i un altre està en procés. Amb el projecte es persegueix, d’una banda, que els joves puguin expressar-se artísticament i, de l’altra, evitar la proliferació de pintades.

A més, per poder acollir tots els joves que assisteixen a l’Espai Jovent, el Comú ha optat per un trasllat al vestíbul del Prat del Roure, on es poden encabir més persones amb les mesures Covid. Això ha fet créixer l’afluència fins a duplicar-la (s’ha passat de 15 a 30 persones).

A l’últim, Lima ha explicat que s’estan creant “grups participatius” que permeten als joves elegir les propostes que volen que s’implementin.