Instal·lació de cinc casetes per millorar la gestió de les deixalles

El Comú d'Escaldes-Engordany ha començat a instal·lar les casetes de recollida de deixalles que han de substituir els punts que fins ara hi havia als carrers adjacents a l'avinguda Carlemany. La primera està ubicada a la confluència entre el carrer Constitució i l'avinguda del Consell de la Terra i es posarà en marxa aquest dijous. En aquests punts només hi podran dipositar deixalles els veïns i locals de la zona, que disposaran d'una clau magnètica que els permetrà obrir la caseta on estan els contenidors. La consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, ha destacat que “feia falta aquest tipus de casetes per tenir la zona ordenada i no donar una imatge amb els carrers paral·lels a l'avinguda Carlemany amb la brossa".

El punt que es posarà en marxa dijous el podran fer servir els veïns de quatre edificis i els locals de la zona. A més, la porta no s'obrirà les 24 hores sinó que per "evitar males olors" es podran dipositar les deixalles entre les sis de la tarda i les deu de la nit. Els particulars podran abocar-hi paper i deixalles, mentre que els locals, també podran dipositar-hi envasos i vidre. Amb tot, el punt verd que hi ha al Carrer Constitució amb avinguda del Consell de la Terra es manté i, per tant, s’hi podrà continuar abocant vidre, paper i cartró, i envasos.

En total, s’instal·laran cinc casetes. Així doncs, al Consell de la Terra n'hi haurà dues més, una altra al carrer Sant Antoni i una cinquena a la zona de l'antic restaurant la Paella. El Comú d’Escaldes-Engordany preveu treure un nou plec de bases per adjudicar sis casetes més que s'ubicarien en altres punts de la parròquia on hi ha problemes amb la gestió de la brossa, com ara el Fener, Engolasters i Prat de Rogetó.

La consellera de Medi Ambient ha manifestat que amb aquestes accions es vol "posar fi a les queixes" que hi havia i ha confiat que els ciutadans seran cívics per fer servir les noves instal·lacions de forma correcta. Amb aquest objectiu, s'ha adreçat una carta als usuaris explicant-los com han de procedir per dipositar les deixalles. També ha recordat que hi ha una ordinació que fixa quan es pot baixar la brossa al carrer i que és la que s'ha fet servir per establir els horaris en què les casetes es podran obrir, tot i que s’ha ampliat una hora (les casetes s'obriran a partir de les sis).

Les primeres cinc casetes tenen un cost de 130.000 euros.