Reforma de la bike àrea d’Engolasters

El Comú d’Escaldes-Engordany ha reformat el circuit de BTT del Camp del Serrat, a Engolasters, creant una bike àrea amb cinc circuits. Amb la intervenció s’ha reformat i ampliat l’anterior circuit, que estava molt deteriorat i era perillós. El projecte, que s’ha hagut d’ajornar fins aquest any degut a la pandèmia de coronavirus, ha tingut un pressupost de 6.000 euros i els treballs en el terreny han anat a càrrec de la brigada de camins del Comú.  

Els cinc circuits BTT han estat homologats per la Internacional Mountain Bike Association, i n'hi ha de diferents nivells, tant per a la canalla i principiants com per a professionals. A més estan diferenciats per nivells amb els colors blanc, verd, blau, vermell i negre, segons la dificultat i la duresa física.

Aquesta zona BTT està pensada perquè hi puguin entrenar els clubs d'Andorra i també corredors i usuaris particulars. Així, el circuit més gran és de 5,5 quilòmetres. Per tant, es pot fer una volta d'uns 10 quilòmetres per tenir una jornada completa de 3 o 4 hores sense repetir circuits, amb diferents modalitats i sense sortir del mateix entorn.

L'àrea també disposa d'una secció infantil amb un 'pump track' per a principiants on la canalla pot treballar la motricitat. A més, per als més petits s’ha creat un circuit amb mòduls de fusta per treballar les habilitats dels infants. Per tal de complementar els circuits i fer l'àrea més atractiva, s'ha construït un 'pump track' per a adults i una àrea de salts, tant per a infants com per a adults.

"Hi ha diferents seccions dedicades al món de la mountain bike i destinades a la pràctica de la BTT", ha informat el director del projecte, Oscar Lacueva, que ha afegit que s'ha volgut donar una evolució lògica a tots els sectors de la BTT integrats en un espai natural. En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, ha destacat que és "l'únic circuit a Andorra amb tanta vegetació", tenint en compte que es troba en un entorn natural al costat del llac d'Engolasters.