1 / 1

El Comú restaura una borda de Ràmio que es destinarà a la divulgació de la Vall del Madriu

El Comú d’Escaldes-Engordany ha signat un conveni amb la propietat d'una borda per rehabilitar i d’una parcel·la adjacent a la zona de Ràmio. Segons el conveni, el període d’arrendament és de deu anys i els espais llogats es volen destinar a serveis i activitats comunals.

Una de les propostes podria ser un centre d’activitats diverses, relacionades amb aspectes educatius, d’interpretació de la natura i de comprensió de les labors agrícoles i ramaderes desenvolupades en el passat en aquest indret.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, s’ha mostrat il·lusionada per un projecte que neix “de la voluntat de fer conèixer la Vall del Madriu i especialment la zona de Ràmio”. Així doncs la intenció és “difondre i fer conèixer tant a petits i joves com a no tan joves quines eren les dinàmiques de treball, els cultius, les pastures i altres labors que es desenvolupaven anys enrere en aquelles contrades, in situ i a través d’activitats participatives”.

Els treballs de rehabilitació de la borda de Ràmio ja s’han iniciat i van a bon ritme, tot i que no hi ha una data prevista de finalització atesa la complexitat, d’una banda, per traslladar els materials fins a la zona i, de l’altra, a causa de la mateixa estructura de la construcció existent, que obliga a ser molt curosos i respectuosos tant amb la manipulació dels materials com en la seva col·locació.

Rosa Gili ha deixat clar que “aquesta és una iniciativa moguda per un profund respecte al marc del Madriu. Des del Comú d’Escaldes-Engordany creiem en el valor d’aquesta vall i per això volem restaurar i donar-li el valor que es mereix”.