Magda Mata: “No podem deixar ningú a la cuneta”

El Comú ha impulsat programes adreçats a joves, dones i persones en situació de precarietat

Escolta l'entrevista de la Consellera Magda Mata AQUÍ

El Comú d’Escaldes-Engordany ha constatat que els joves es troben amb grans dificultats per trobar feina. A més, a través de l’educador de carrer s’ha observat que hi ha un gruix important amb ruptura escolar o problemes sociofamiliars. És davant d’això que a inicis de juliol va impulsar el programa de formació laboral Okupa’t. La prova pilot ha estat exitosa i per aquest motiu se li donarà continuïtat. “No podem deixar ningú a la cuneta”, ha declarat la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, en una entrevista a Ràdio SER Principat d'Andorra. “Hi ha molts joves que s’han desescolaritzat i en lloc d’estar per casa o voltant pels carrers mantenim el programa perquè tinguin recursos per ensortir-se’n”, ha afegit.

Gràcies a la prova pilot del programa Okupa’t ja s’han recollit alguns fruits. Hi ha joves que han tornat a l’escola, d’altres seguiran els programes ocupacionals del Servei d’Ocupació i n’hi ha que han trobat en el projecte una via per orientar-se laboralment. Des del mes de juliol hi han participat un total de 16 usuaris.

Mata ha destacat la signatura del conveni amb el Govern, que homologa el programa, i ha anunciat la introducció de millores.

Amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats i una vida digna per a tota la població, el Comú d’Escaldes-Engordany ha impulsat altres programes i projectes com ara les prestacions i ajuts socials; el Servei d’Informació, Orientació i Assessorament; la incorporació d’un educador de carrer per als joves disruptius; o el programa Empodera’t, adreçat a dones, entre d’altres.