El Comú obté uns locals a l’avinguda del Fener gràcies a la cessió

El Comú d’Escaldes-Engordany obtindrà tres locals d’un total de 1.128,81 metres quadrats ubicats a l’avinguda del Fener gràcies a la cessió obligatòria de sòl. Això serà possible després de rebre la sol·licitud del promotor d’un immoble que es troba en construcció al número 28 d’aquesta via per pagar la cessió econòmica i l’impost de construcció en espècie a través de l’oferiment de locals per valor de 2,3 milions.

La valoració feta pel Comú d’aquests espais tenint en compte el cost de construcció, però, és de 2,6 milions, una xifra que està molt per sota del valor de mercat, tal com ha destacat el cònsol menor, Joaquim Dolsa. És per això que el Comú comprarà la resta dels locals per 284.000 euros.

La cònsol major, Rosa Gili, ha destacat que és gràcies al 15% de cessió obligatòria de sòl que el Comú ha pogut aconseguir uns immobles en un indret cèntric i sense gaires equipaments públics per a l’ús de tota la ciutadania. En aquest sentit, el cònsol menor ha afegit que és per aquest motiu que el Comú d’Escaldes-Engordany va decidir no rebaixar el percentatge de cessió ja que fer-ho tampoc garanteix la construcció de pisos a preu accessible. A més ha posat en relleu que el Comú té escassetat de terrenys al centre de la parròquia que són necessaris per cobrir les necessitats de la població. “No tenim aquests terrenys i amb la cessió es pot aconseguir”, ha declarat.

Aquests espais es podrien destinar a acollir serveis que ara es troben a precari o en locals de lloguer. De fet, el Comú paga 350.000 euros en lloguers cada any, a banda dels 1,5 milions que satisfà en terrenys per a aparcaments, i la idea és rebaixar aquesta quantitat. Aquest ha estat un dels punts aprovats en el consell de comú celebrat aquest dilluns.