Fiter i Rossell tindrà voravies més amples

Les obres arrencaran el 20 de setembre i costaran 2,3 milions

 

Les obres de construcció de la xarxa separativa de Fiter i Rossell arrencaran el proper 20 de setembre i tindran un cost de 2,3 milions d’euros. El Comú d’Escaldes-Engordany aprofitarà la intervenció per embellir l’avinguda i ampliar les voravies, donant més espai als vianants.

La cònsol major, Rosa Gili, ha recordat en la reunió de poble celebrada aquest 9 de setembre que amb les obres es dona compliment als compromisos contrets el 2005 entre el Comú d’Escaldes-Engordany, aleshores governat per Antoni Martí, i el Govern. Malgrat que en el conveni signat entre les dues parts es fixava un termini per a la construcció de la xarxa separativa d’aigües residuals i pluvials, els equips comunals que han precedit l’actual no el van complir. Ara es vol posar fil a l’agulla en aquesta matèria, que té un impacte directe en la qualitat de l’aigua dels rius i el medi ambient, tal com ha destacat Gili.

Un altre motiu per fer aquestes obres és la construcció de la xarxa de calor i fred que FEDA projecta a la parròquia. La iniciativa, que parteix d’un conveni entre el Comú i FEDA signat el 2008, permetrà diversificar les fonts d’energia a través de sistemes d’aerotèrmia i abastirà 740 llars de Fiter i Rossell, el Clot d’Emprivat i edificis públics. Tot plegat suposarà un estalvi d’unes 1.290 tones de CO2 a l’any.

Els treballs de Fiter i Rossell es duran a terme en dues fases. La primera tindrà una durada de tres mesos (entre el 20 de setembre i el 22 de desembre) i anirà des del carrer Manel Cerqueda i Escaler fins al carrer Josep Viladomat. Allà s’hi construirà la xarxa separativa i es milloraran les connexions d’Andorra Telecom i Capesa, a banda de la intervenció de FEDA. També s’ampliaran les voravies, que passaran a tenir entre 3 i 5 metres d’ample, i es canviaran els fanals.

La fase 2 comprèn el tram entre el carrer dels Escalls i la cruïlla amb l’avinguda del Pessebre. Està previst que les obres comencin a principis de gener del 2022 i s’allarguin fins al març. En aquest cas s’intervé en tota l’amplada del carrer però no en les voravies, encara que s’instal·laran fanals nous.

Els treballs a l’avinguda Fiter i Rossell afectaran l’accés a alguns aparcaments d’edificis de la zona. És per això que el Comú oferirà aparcament gratuït mentre durin les obres. Ara es contactarà els veïns per donar-los tots els detalls. A més hi haurà afectacions en el trànsit i canvis de circulació en algunes vies, que s’han acordat amb Mobilitat. El Comú, conscient de les molèsties que suposa l’obra, s’ha mostrat a l’escolta dels neguits que pugui tenir la ciutadania.

A l’últim, i a preguntes dels veïns, el Comú ha explicat que les obres de Fiter i Rossell s’han començat per la part més baixa per motius tècnics. Amb tot, està previst intervenir l’any que ve a la part alta de l’avinguda.