Exposició Cartells de la Guerra Civil a Catalunya

Una selecció d’una cinquantena de còpies dels cartells originals que conserva l’Arxiu Nacional de Catalunya, i que corresponen al període de la Guerra Civil.

Vol apropar al ciutadà l’impacte i la memòria d'unes imatges que, sens dubte, són un valuós testimoniatge d'aquest conflicte bèl·lic on el cartellisme va assolir una gran expressivitat i un rellevant protagonisme com a eina de propaganda i sensibilització d’una població que vivia en estat de guerra. La crida a l'allistament, la invocació a la solidaritat, les recomanacions per sobreviure a la rere‐ guarda, junt a les consignes dels partits polítics eren, entre d'altres, els principals missatges amb imatges de força colpidora, difosos a través d'una abundant producció cartellera.

L’exposició presenta, entre d'altres, treballs de cartellistes reconeguts com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi, o Martí Bas.

 

Un cartell és un crit enganxat a la paret,

Josep Renau

 

Del l’12 de febrer al 3 d’abril del 2021 

Activitats entorn a l’exposició:

  • Visites nocturnes a l’exposició, dimecres 24 de febrer i dimecres 24 de març a les 20.30h
  • Dissenya el teu cartell, taller per a famílies, infants majors de 6 anys, dissabte 27 de febrer, de les 17 a les 18.30h
  • Fills de l'exili. El testimoni de Rosa Viadiu, Andreu Claret i Antònia Escoda, xerrada a càrrec d’Eva Arasa, periodista i historiadora, el dimarts 2 de març a les 20 h.
  • El paper de les dones en la Guerra Civil Espanyola a través dels cartells, visita-xerrada, el dimecres 10 de març a les 20.30 h.
  • Visites guiades a particulars, col·lectius i escolars.

Places limitades, cal reserva prèvia, tel. : 802255 o centreart@e-e.ad

Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30h i de les 15 a les 19h

Entrada gratuïta

Centre d’Art d’Escaldes-Engordany

Av. Carlemany, 30

AD700 Escaldes-Engordany

Tel.: 802255 centreart@e-e.ad