1 / 4
1 / 4
1 / 4
1 / 4

Crida per formar part del repartiment de l’espectacle “Turistes i banyistes”

El departament de Cultura del Comú fa una nova convocatòria per buscar actors i actrius que vulguin participar a l’espectacle “Turistes i banyistes”, un espectacle itinerant per la part alta d’Escaldes-Engordany que integra el coneixement de la història d’Andorra i la descoberta d’indrets de la parròquia d’una manera divertida. L’espectacle es va estrenar l’any passat amb motiu dels actes del 40è aniversari de la parròquia i la resposta del públic va ser tan positiva que enguany s’ha tornat a programar, sota la direcció artística de Juanma Casero i Irina Robles.

La primera convocatòria, de caire informatiu, és el divendres 21 de juny de les 19 a les 21 h i el dissabte 22 de juny de les 11 a les 13 h a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. La segona convocatòria, de trobada amb tot l’equip, serà el dissabte 6 de juliol a les 11 h a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany. Els assajos seràn flexibles i adaptats a la disponibilitat dels actors/ius. Inscripcions al dept. de Cultura (s.cultura@e-e.ad o 890 875) o bé directament a les sessions informatives.

“Turistes i banyistes” té com a fil argumental la importància de l’aigua en la història de Les Escaldes. I així n’han deixat constància tots aquells viatgers que han trepitjat les nostres Valls al llarg de la història. Les termes, les aigües sulfuroses, les fondes, els primers banyistes, els usos i costums de les seves gents van despertar la curiositat de cèlebres viatgers de finals de S.XVIII - S.XIX fins als nostres dies.

Don Francisco de Zamora, el Comte Henri Russell-Killought, Esteve Albert o el mateix mossèn Cinto Verdaguer van escriure en els seus diaris informació insòlita que ajuda a imaginar com era l’Andorra d’abans. Però no només ens parlen de l’aigua, sinó també de la pagesia, del cultiu de tabac, dels seus habitants… Anècdotes divertides, costums, noms i dades curioses que ens aporten una mirada fresca a la més bella pubilla d’Andorra.

La primera representació serà el 9 d’agost.