Aquest dijous escudella de Sant Antoni

Aquest dijous 17 de gener a partir de les 13h. a la plaça dels Dos Valires d'Escaldes-Engordany se celebrarà la tradicional escudella popular de Sant Antoni que des del 1983 organitza l'Associació d'Amics del Pont dels Escalls. Un acte que aplega centenars de ciutadans per degustar aquest plat típic de la gastronomia andorrana i catalana, en plena setmana dels barbuts.

L’associació prepararà unes 2.000 racions d'escudella i posarà a la venda el tradicional plat de ceràmica a un preu de 10 euros.

La preparació de les 2.000 racions d'escudella no és una tasca senzilla, ja que requereix hores i hores de preparació. Per aquest motiu, els membres de l'Associació d'Amics del Pont dels Escalls cada 17 de gener són molt matiners per començar a fer fumejar les olles i preparar tots els ingredients (botifarra negra, blanca, pilota, ceba, pastanaga,...) que integren aquest plat, l'origen del qual prové de les famílies pageses que bullien les restes de la collita i altres aliments.

La propera cita del calendari amb les tradicions són els Encants de Sant Antoni que se celebraran el diumenge 3 de febrer. Com sempre, si el temps acompanya, es faran a la plaça de l'església de Sant Pere Màrtir amb la participació de l’Esbart Santa Anna.