En funcionament el servei de bicis elèctriques Cicland
El servei públic de bicicleta elèctrica compartida, Cicland, s’ha inaugurat aquest dimarts amb la voluntat de potenciar un model de mobilitat més sostenible.
Cicland s’ha posat en marxa amb una cinquantena de bicicletes que circularan entre les estacions de càrrega repartides per les set parròquies, i vol donar servei tant a ciutadans del país com als visitants.
El servei públic de bicicleta elèctrica compartida s’emmarca en el model de mobilitat més sostenible que es vol potenciar al país, i també en el model energètic més eficient i respectuós amb el Medi Ambient que contempla el Projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic que està actualment a tràmit parlamentari.
Aquest servei és fruit de la col·laboració entre el Govern i els set comuns, que ja van fer un primer acord per al foment de la mobilitat elèctrica amb l’impuls del programa Engega, i que l’octubre del 2017 van signar un nou acord per a la concessió del servei de bicicleta elèctrica compartida, juntament amb l’Automòbil Club d’Andorra.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha posat de manifest que Cicland té l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat més sostenibles, i ha recordat que l’enquesta que es va fer a la població va constatar l’elevada sensibilitat de la societat amb el medi ambient. A més, ha recordat que el servei de bicicleta elèctrica compartida és una de les potes del model de mobilitat que s’està projectant i que Cicland s’integrarà a la futura plataforma de mobilitat impulsada per FEDA per gestionar d’una manera conjunta els diferents serveis.
Des d’aquest mateix dimarts hi ha un total de 12 estacions de bicicletes elèctriques, del total de 14 que hi haurà. Pel que fa a les bicicletes, ha afirmat que ja estan totes disponibles i ha indicat que es tracta de bicicletes elèctriques que s’adapten a l’orografia andorrana i permetran arribar fàcilment a totes les parades que s’han instal·lat a les set parròquies.
Pel que fa al preu del servei, hi ha tres modalitats d’accés: l’abonament anual, fixat en 76,5 euros, l’abonament per a 25 usos, per 30 euros, i les tarifes d’ús puntual. En funció de cada abonament, l’usuari haurà de pagar un preu pel temps que faci servir la bicicleta, que en el cas de l’abonament anual serà de 0,45 euros per als primers 30 minuts.
Aquests abonaments ja es poden adquirir a qualsevol oficina de turisme, però també es poden gestionar a través de l’aplicació per a telèfons mòbils Cicland.
Més informació a pedaland.com/cicland/