1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7

El CAEE obre les portes a la moda amb l'exposició "Chanel i els seus amics"

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany està ultimant els detalls de la propera exposició “Chanel i els seus amics” que es podrà visitar a partir del 3 de març. Com és habitual, al voltant de la mostra s’han organitzat diverses activitats com xerrades, tallers o visites guiades.

Gabrielle Chanel (1883-1971), coneguda per a tots com Coco, va saber ocupar un lloc privilegiat en el món de la moda, encara que la vida de Gabrielle està plena de misteris, del que no hi ha cap dubte és de que aquella dona menuda va ser capaç de canviar la moda no només del seu temps sinó que encara avui seguim vestint segons els seus dictàmens.

El principal objectiu d’aquesta exposició és que el públic pugui impregnar-se de l’esperit de Coco Chanel, ja que no només podrà veure fotografies personals seves, sinó que a demés es trobarà envoltat de les obres dels artistes amb els que la gran dissenyadora va compartir passions i gustos al París del segle passat.

Chanel va saber beure de les fonts artístiques que l’envoltaven i va relacionar-se intensament amb els més destacats artistes i intel·lectuals del seu temps. Per exemple, va establir una amistat fructífera i durable amb José María Sert i la seva esposa Misia, Pablo Picasso, Jean Cocteau, Apel·les Fenosa, Òscar Dominguez, Salvador Dalí o Alberto Giacometti.

Sense dubte, aquesta exposició representa una ocasió única que ens apropa a una faceta menys coneguda de Coco Chanel, mecenes, sinó també musa i, el que és més important encara, personatge clau per canviar el formalment establert fins aleshores, transcendint les fronteres de la moda.

L'exposició inclou un seguit de peces cedides pel Museu del Perfum d'Andorra per mostrar la creativitat de Coco Chanel en la perfumeria i la cosmètica.

Des del 3 de març al 27 de maig del 2017

Activitats a l'entorn de l’exposició

Apunts de moda “Història de la moda del segle XX” a càrrec de Mercè Miguel Millan, els dimecres 22 i 29 de març, 12, 19 i 26 d'abril i 3 de maig, a les 20.30 h.

Perles d’art. Taller de creativitat a càrrec de Begoña Marquez el dissabte 13 de maig, *de les 10.30 a les 12.30 h, per a infants de 6 a 11 anys. Preu: 3 € *de les 17 a les 19 h, per adults. Preu: 10 €

Chanel Nª5: l'avantguarda de segle XX a la perfumeria, xerrada a càrrec d’Agustí Vidal, Perfumista (Symrise), dimecres 17 de maig, a les 20.30 h.

Art & moda, visites nocturnes a l’exposició els dimecres 8 de març i dijous 25 de maig, a les 20.30 h.

Visites comentades per al públic, per a grups i visites adaptades a escoles, esplais i casals.

Activitats amb places limitades, reserves i informació tel.: 802255 centreart@e-e.ad www.e-e.ad

Des del Museu del Perfum d'Andorra es desenvoluparan múltiples activitats.

CENTRE D’ART D’ESCALDES-ENGORDANY

Av. Carlemany, 30

Escaldes-Engordany, Andorra

Tel.: +376 802 255

centreart@e-e.ad

Horaris: De dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Entrada gratuïta