3a edició del Concurs de monòlegs en català

Ja està obert el termini d'inscripcions per participar en el 3r Concurs de Monòlegs en català que tindrà lloc els mesos de setembre i octubre amb cabuda per a 16 monologuistes. El representant de Qualcom Ivan Almendros, ha insistit en la importància que es presentin concursants andorrans que tinguin inquietud per explicar alguna història en clau d'humor, ja que hi ha molta gent experimentada en el món del teatre, tot i que ha lamentat que aquí no hi hagi cursos per monologuistes. Els organitzadors confien que tingui més èxit que les edicions anteriors perquè s'ha reduït el temps per monòleg als deu o quinze minuts, molta gent ja està demanant informació per poder presentar-se, i perquè els membres del jurat tindran una deliberació més acurada. Els espectacles tindran lloc a les 21 hores a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany i seran gratuïts.

Torna per tercer any consecutiu el Concurs de Monòlegs en català obert a tots els monologuistes amateurs i semiprofessionals del territori de parla catalana, que es poden inscriure fins a l'1 de setembre a la pàgina web de Quelcom presentant el seu text amb una durada d'entre deu i quinze minuts. Des de l'organització han fet una crida als humoristes andorrans que tinguin inquietud per explicar alguna història en clau d'humor.

En total hi haurà setze participants, quatre per cadascuna de les semifinals, i només una persona de cada fase passarà a la final. Els espectacles tindran lloc a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany a les 21 h i amb entrada gratuïta, i les dates són el 30 de setembre, 7, 14 i 21 d'octubre, i la final tindrà lloc l'11 de novembre. Tots els concursants disposaran d'una nit d'hotel per a dues persones amb l'esmorzar inclòs, i a més els eliminats a la semifinal rebran 50 euros i dues entrades a Naturlàndia. El guanyador rebrà un premi de 1.000 euros, el segon classificat 350 euros, el tercer 250 i el quart classificat 150 euros. A la final hi haurà convidat un monologuista professional que encara no està confirmat.

Ivan Almendros, representant de Quelcom, confia que aquest any tingui més èxit que els anteriors perquè s'han anat millorant alguns detalls de l'organització, com ara la reducció del temps per monòleg dels vint als deu o quinze minuts “perquè més estona ha de ser un monòleg molt bo”, i la deliberació del jurat més acurada amb l'avaluació de diferents criteris. A més, ha assegurat que ja hi ha molta gent que ha mostrat el seu interès per participar-hi.

Tant la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, com el conseller de Cultura del Comú d'Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch, han destacat la funció de dinamització lingüística que té el projecte, ja que pretén enfortir la presència de la llengua catalana en el sector de l'oci.

Per a més informació i inscripcions cliqueu aquí.