La 2a jornada de mobilitat elèctrica i la 12a bicicletada

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i l’Automòbil Club d’Andorra, amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany, han presentat aquest dilluns la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, que tindrà com a protagonistes les activitats previstes per al proper dissabte 19 de setembre: la segona jornada de la mobilitat elèctrica i la 12a bicicletada.

La Setmana de la mobilitat sostenible i segura se celebra tots els anys entre els dies 16 i 22 de setembre, que són el Dia internacional de protecció de la capa d’ozó i el Dia europeu sense cotxes.

El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha explicat que fa dotze anys que se celebra la Setmana de la mobilitat sostenible per portar a la reflexió sobre aquesta qüestió, i ha destacat que es pugui fer conjuntament amb la celebració de la jornada de la mobilitat elèctrica de l’ACA.

Un any més, la bicicletada serà l’acte central, el dia 19 de setembre, esperant la participació d’unes 350 persones. Rossell ha recordat que es tracta d’un acte festiu i de caire familiar que clourà amb un esmorzar sostenible ofert pel Centre Andorra Sostenible. Els participants sortiran a les 11 hores del Prat del Roure i faran dues voltes en bicicleta a la parròquia, i després podran participar en un sorteig de regals.

Al llarg de tot el dia 19, a més, se celebrarà la segona jornada de la mobilitat elèctrica, en aquesta ocasió organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, durant tota la jornada hi haurà activitats per donar a conèixer les oportunitats que dóna la mobilitat elèctrica. Els usuaris podran conèixer automòbils elèctrics de la mà dels col·laboradors de Pyrénées Andorra, Becier Vehicles, Mitsubishi Motors i KIA que exposaran els seus models de cotxes, motos i bicicletes elèctriques complementat amb tallers i xerrades a l’entorn d’aquest tipus de mobilitat a potenciar.

Antoni Sasplugas ha insistit en el convenciment que hi ha des de l’ACA en la necessitat d’apostar per la mobilitat elèctrica i ha refermat, a més, que s’està treballant conjuntament des de tots els sectors per assolir un nivell d’implementació dels vehicles elèctrics important.

Per la seva banda, el conseller de Serveis del Comú d’Escaldes-Engordany, Josep Ramon Tudel, ha agraït el fet que aquests esdeveniments se celebrin a la parròquia.

Ús deixem la programació del dissabte dia 19.