37è aniversari de la parròquia

Aquest diumenge Escaldes-Engordany ha viscut un dels actes més populars: la celebració de l’aniversari de la parròquia. I enguany la celebració del 37è aniversari ha coincidit en 14 de juny, dia en què el 1978 es va signar el decret de creació.

Fins i tot, el temps ha respectat un dels dies més importants de la parròquia i ha permès fer tots els actes amb total normalitat. D’aquesta manera, el diumenge començava amb la ballada de sardanes a Vivand, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Sardanista d’Andorra. Després de les sardanes, els actes s’han traslladat al Parc de la Mola amb l’actuació de l’Esbart Santa Anna, mentre l’arròs començava a fumejar.

Aquest 14 de juny també s’ha proclamat per part de les autoritats escaldenques el nou pubillatge d’Escaldes-Engordany. D’aquesta manera, autoritats com el cap de Govern, Toni Martí, el síndic general, Vicenç Mateu, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, o les autoritats comunals com el cònsol menor, Marc Calvet, han obsequiat als membres de pubillatge amb el pin de plata del Comú d’Escaldes-Engordany.

ARROSSADA

Cap a les dues del migdia, es començaven a servir les 1.500 racions d’arròs. I és que l'arrossada popular del 37è aniversari de la creació de la parròquia d'Escaldes-Engordany, ha tornat a ser una oportunitat per tots els escaldencs d'aplegar-se, celebrar i posar en comú els seus neguits.

La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha explicat el fet que la gent hagi sigut més tardana enguany a la diversificació dels espais de les activitats. Per exemple, hi havia la fira Gastònoma a la plaça Coprínceps, o una activitat d'educació viària per a infants. No obstant això, la cònsol major s'ha mostrat convençuda que, com habitualment, se'n repartirien 1.500 o 1.600 de les 2.000 racions d'arròs.