Marc Velasco i Laura Martínez, nous hereu i pubilla d'Escaldes

 

Després de tres anys de no renovar el pubillatge, Escaldes ha escollit aquest dissabte els nous representants de la parròquia encarregats de mantenir la tradició. Després de presentar-se i exposar els seus motius, Laura Martínez i Marc Velasco han estat escollits com a hereu i pubilla per als pròxims dos anys. A més, Cristel Martín ha estat seleccionada com a Dama d'Honor i els germans Teresa i Joan Vergés com a hereuet i pubilleta de la parròquia.

Els candidats a formar part del nou pubillatge d'Escaldes han recorregut durant la tarda d'aquest dissabte la parròquia en diversos actes acompanyats dels membres actuals i del pubillatge d'altres comarques de Catalunya. En total s'hi han presentat quatre pubilletes, quatre pubilles, dos hereuets i un hereu.

Al vespre, després del sopar de gala, els candidats han exposat els seus motius i les seves aficions per convèncer el jurat. Finalment, però, s'ha escollit una pubilleta, un hereuet, una Dama d'Honor, una pubilla i un hereu. Aquests han estat Teresa Vergés i el seu germà Joan Vergés, Cristel Martín, Laura Martínez i Marc Velasco respectivament. Els nous representants substituiran a Àlex Bandera i Cristina Ros (hereu i pubilla des del 2012), Èric del Pozo i Aitana da Cruz que han estat hereuet i pubilleta i a Jennifer Puig i Patricia Duarte que han exercit de primera i segona dama d'honor. Tots ells han passat el relleu al nou pubillatge recordant les seves experiències en les festes dels diferents pobles de Catalunya i els moments compartits amb els seus companys.

Emocionats i entre llàgrimes han fet repàs de les seves vivències dins del pubillatge i han fet una crida perquè no es perdi la tradició. Els nous s'han mostrat més nerviosos, sobretot la Dama d'Honor i la pubilla que han reconegut la dura competència que hi havia amb 'companyes amb molta cultura', com ha exposat Cristel Martín. Per a la pubilla, però, l'experiència no és del tot nova i és que fa 10 anys ja va ser pubilleta. Això, ha reconegut, l'ha empès a repetir i viure-ho 'des d'un punt de vista diferent'. L'hereu és el que ho ha tingut més fàcil. Sense competència ha admès que es va presentar perquè el seu germà, el fins ara hereu, li va explicar que no hi havia candidats. 'Em va saber greu i vaig decidir presentar-me per continuar la tradició i també la tradició familiar perquè la meva germana també es va presentar per pubilleta però no va ser escollida', ha explicat.

Els més petits són els que s'ho han agafat amb més ganes. I és que compartiran l'experiència entre germans. El seu objectiu, com ha explicat l'hereuet Joan Vergés és 'representar Escaldes i anar als altres països per explicar què és'. 'Serà molt divertida l'experiència', ha afegit la seva germana, la pubilleta Teresa Vergés.