1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7
1 / 7

Agermanament amb l'Etang Salé (Illa de la Reunió)

L'agermanament amb la població de l’Etang Salé a l'Illa de la Reunió es va iniciar l'any 1991 i des de llavors, els infants d'Escaldes-Engordany i de l'Illa de la Reunió (Etang Salé) intercanvien periòdicament les seves cultures i marxen a descobrir un país totalment diferent al seu. Durant l'hivern els infants d'aquesta illa ubicada a l'Oceà Índic venen a Andorra a veure per primera vegada la neu i descobrir activitats d'hivern típiques d'un país de muntanya.

A la tardor, nens i nenes d'Escaldes-Engordany es desplacen a l'Etang Salé on descobreixen una illa tropical d'origen volcànic. Els infants conviuen amb famílies andorranes i de l'illa per conèixer la seva vida quotidiana i s'intercanvien balls, menjars i cançons tradicionals.

La Reunió (en francès La Réunion) és una illa africana a l'oceà Índic, del grup de les Mascarenyes, que forma un departament i una regió d'ultramar (ROM-DOM)francès. És a uns 700 quilòmetres a l'est de Madagascar i a poc més de 200 quilòmetres al sud-oest de Maurici. Es considera una regió ultraperifèrica de la Unió Europea. Té 2.512 km² i 763.000 habitants (segons l'estimació del 2004). La capital n'és Saint-Denis, a la costa nord. Tant les ciutats com les terres de conreu es concentren vora la costa, ja que l'interior és molt muntanyós i abrupte. És d'origen volcànic, on destaquen el Piton des Neiges (3.070 m), volcà extingit que és la màxima altitud de l'illa, i el Piton de la Fournaise (2.631 m), encara en actiu.